Khoma - The Second Wave (2006)

Zweden
Rock / Metal
Label: Roadrunner

1. The Guillotine (4:01)
  2. Stop Making Speeches (4:51)
  3. If All Else Fails (3:24)
  4. Medea (4:56)
  5. Hyenas (5:21)
  6. Through Walls (4:25)
  7. Like Coming Home (5:11)
  8. Asleep (3:34)
  9. Last Call (5:00)
  10. 1909.08.04 (3:45)
  11. One of Us Must Hang (5:55)
avatar van krang74
Heerlijk album. Echt een aanrader.

avatar van Jazper
Waar kunnen we het mee vergelijken?

Ergens tussen muse en neurosis in...

MarcvanMossel schreef:
Ergens tussen muse en neurosis in...

Helemaal mee eens !

avatar van Amongvedder
Lekker dreigend. Fijn plaatje.

Jazper schreef:
Waar kunnen we het mee vergelijken?

Ik zie ook veel overeenkomsten met The God Machine.

avatar van Snappy
Vandaag deze prachtige cd van Khoma in ontvangst mogen nemen van mijn zeer gewaardeerde Mume user: Umma Gumma44!! Laat ik starten 4,0* waardering. Ik sluit niet uit dat de waardering wordt opgeschroefd naar de maximale 5,0*!!

avatar van UmmaGumma 44
Snappy schreef:

Deze plaat is getipt door weer een andere MuMe-user, Odi genaamd... speciale dank aan hem...!

Een ode aan ODI

Hoera, eindelijk de cd in het bezit en nu al een paar keer beluisterd en het klinkt goed...

avatar van krang74
En zo ontdekken steeds meer lui de prachtige muziek van khoma

avatar van Snappy
Kortgeleden ook de eer om Khoma te mogen ontdekken. Een weergaloos album! Mijn waardering wordt opgeschroefd naar 4,5*.

avatar van mkrake
Na het lezen van OOr, die zeer positief waren over deze cd (rockplaat van 2006) werd ik toch nieuwsgierig en heb de cd maar besteld. Vandaag binnengekregen en de eerste luisterbeurt viel mij zeker niet tegen. Vond het juist geweldig. Denk dat dit zeker een van de beste platen zal zijn van 2006.

avatar van himpie
Geweldige cd. Beter na iedere keer luisteren.
De wat hardere nummers trekken me meer, maar dat slome gejengel tussendoor is ook nog best leuk.

avatar van Hermy
Wauw, dit klinkt goed zeg. Meer herfst- dan lentemuziek, maar gelukkig werkt het weer in dat opzicht de laatste 2 weken goed mee. 4*

avatar van The Scientist
Bij vlagen zeer fijn plaatje, bij andere vlagen had er best wat meer pit in gemogen. In het bijzonder de zang heb ik het niet zo heel erg op, hoewel sommige mensen er blij mee zullen zijn vind ik hem zeker op lange termijn een beetje saai en monotoon worden, er had best wat meer aggressie in gekund .
Wel een plaat die ik nog regelmatig zal draaien, omdat er ook heel goede stukken in voorkomen, een ruime 3,5*

avatar van HammerHead
Ik kan me hier goed vinden in het commentaar van The Scientist. Ook ik heb af en toe wat moeite met de zang, die op momenten wat te zoetjes is. Maar er staan wel een paar zeer goede nummers op deze plaat, o.a. Stop Making Speeches, Through Walls en Like Coming Home.
Een heel album met dergelijke nummers had wel op 4,5 of misschien 5 sterren kunnen rekenen, in deze samenstelling kom ik toch niet hoger uit dan een 4. Overall nog steeds een goede plaat dus.

Zo dit is niet mis. En dit is een understatement, heb het album nu een weekje, maar dit is tot nu toe een prima album.

aidoo
Superplaat herfstplaat.. heerlijk sfeervol, draai em weer helemaal plat nu

avatar van Exfrozen
Ik neem de top-10 van 2006 tot nu toe van meneer HammerHead door en kom dan dus ook uit bij dit album. Dat de genres Rock / Metal samen stonden bij het album sprak me meteen al aan.
Na het album een paar keer geluisterd te hebben, ben ik er zeer over te spreken zelfs.
De zanger lijkt erg veel op die depressieve kerel van Radiohead, wat mij normaal gesproken tegen staat. Maar ik vind eigenlijk dat de zang bij dit soort muziek veel beter tot zijn recht komt.
Wat de muziek betreft is toch wel weer redelijk vernieuwend, ik hoor soms de gitaarmuren uit Neurosis / Cult of Luna. Ik hoor soms de complexe partijen van Tool / Meshuggah. Al met al een zeer goed album, wat zeker het einde van het jaar in mijn Top-10 van 2006 zal eindigen.
4* met kans op verhoging.

avatar van Exfrozen
Exfrozen schreef:
4* met kans op verhoging.

Of verlaging , 3,5* nu.

Waarom die verlaging dan?
Bij mij blijft ie op 4*, vooral de eerste twee nummers geweldig!

aidoo
Wat te denken van 'Through Walls' en het nummer met de rare cijfertjes? Briljant!

avatar van Nakur
Maandne niet meer gedraait, maar dit gefet me weer een heel speciaal gevoel. Nogsteeds een dikke 3,5*

avatar van Silver
Een van de betere werken van 2006

lambf
Heel aardig. Die samenwerking van de harde, lompe gitaarmuren en de cleane zang werkt goed. Maarrrrr, nu komt het, die zanger heeft wel een erg zijkerige, lijzige stem. Ik zet hem op een 3,5*, maar mischien gaat dit nog veranderen. De eerste keer dat ik dit album draaide was ik trouwens positiever. Miskoop? welnee, want de muziek zit verdomd lekker in elkaar.

avatar van Alarum
Verhoogd naar 5 sterren en in mijn top 10 gepleurd.
Dit is echt goede post-rock/metal. Een van de weinige in het genre met zo'n prachtige sleepende cleane stem.

avatar van Joy4ever
Alarum schreef:
Een van de weinige in het genre met zo'n prachtige sleepende cleane stem.
Die stem is voor mij juist het minpunt van deze band.

ik ben een beetje laat met het ontdekken van deze band, maar beter laat dan nooit!!
heerlijk sfeervol plaatje! en ik vind de zang juist perfect in balans met de muziek.
ben voorlopig nog niet klaar met dit album

avatar van itbites
Ik zat vandaag te luisteren en kwam er opeens achter dat ik nog helemaal niet op deze CD heb gestemd! Schande!
Geweldige CD, met een dreigende metalen basis maar toch ook zoveel mooie melodieën en veel vernuft. Alleen al het kiezen van Guillotine als opener getuigt van karakter.
Absolute prijsnummer van de CD vind ik Last Call, maar de rest doet er zeker niet veel voor onder. Aanrader inderdaad!!!