The Shapeshifters - Sound Advice (2006)

Dance
Label: EMI

1. You Never Know (7:15)
  2. Sensitivity (5:32)
  3. Lola's Theme (6:09)
  4. Incredible (5:11)
  5. Really Feel (5:40)
  6. Over Me (2:43)
  7. If in Doubt Go Out (4:14)
  8. Back to Basics (5:40)
  9. Route One (6:14)
  10. Little Green Men (7:07)
  11. Beautiful Heartache (6:46)
  12. Instead of Falling (6:58)
avatar van musicfriek
Net nieuwe single Incredible gehoord, klinkt wel lekker zomers moet ik zeggen. Lola's Theme was vorig jaar al een hit, ook wel redelijk. Maar een heel album zou me iets teveel van het goede zijn denk ik. Iemand deze al in zijn geheel gehoord?

Electro_
Ik vind dat nieuwe nummer helemaal niks, en Lola's Theme was helemaal te erg voor woorden.
Back to Basics was trouwens ook een single (hit?) geweest.

kluivie
Klinkt best wel lekker om eerlijk te wezen net gedownload en ja is zomers dat wel....raampje open of dak eraf en lekker hard zou ik zeggen

greetz kluivie

Ook net gedownload en het is best een leuke CD. Een keer wat anders. Het is lekkere vlotte muziek.

avatar van brooklyn
dat lola's theme: de niet vocale versie, hebben ze samples gejat ergens vandaan ofzo?

avatar van T.O.
Klinkt wel zo ja.

edit: klik

1. You Never Know is een soort zacht lounge nummer, niet meteen iets om het album te starten, meerder om te eindigen.

2. Sensivity staat op dit ogenblik in de hitlijsten, maar is voor mij het mindere nummer op het album.

Waar we dan zijn bij het 3de nummer, algemeen bekend, Lola's Theme, over dit nummer is weinig te zeggen, behalve dat de nummers op dit album allemaal net iets anders klinken dan de single versie wat niet slecht is.

4. Incredible : voor mij een van de uitschieters samen met Really Feel.

5. Really Feel : voor mij de hit van dit album, lekker zomers, zeer toffe intro, lekkere beats, enz...

Over Me (6) leunt wat aan bij You Never Know, met een mooie donkere stem.

If In Doubt Go Out (7) kan ik het beste omschijven als een typisch 90's house nummertje.

Back To Basics : The Album Version, zeg maar.

het korste nummer op deze cd, Route One (9) net geen 4 minuten, is een Ibiza nummertje, raar dat ik het nog niet op een Ibiza collectie tegengekomen ben.

Dan maar nummer 10, Little Green Men : misterieus nummertje, opgefokt met minimum beats.

Beautiful Heartache (11), beetje trend van Baby D. 'Let me be your Fantasy', Anita Dels 'Universe' drum&bass subversief

Laatste nummer, Instead of Falling, mooie lyrics, langste nummer op het album 6.40 minuten, en voor mij mocht het nog wat langer duren.

Alle nummers zijn (behalve Route One) zijn tussen 4.50 en 5.50 minuten lang.

Al bij al een goed ineengestoken album

avatar van catdog
Hmm.. ik ben hier eigenlijk toch best benieuwd naar .. de eerste 4 singles van hun waren namelijk erg vermakelijk ..

avatar van pureshores
@Afterlinerinos wat een eer voor Anita Dels/Doth om een nummer met haar "dnb"te vergelijken

kwam hier omdat ik het nummer Pusher nu in een mix tegenkom maar blijkt uit 2007 te zijn

Lola's theme was gewoon een leuke hit naar mijn mening, Back to basics herinnert mij aan M People en die 2 andere singles leuk maar ook meteen vergeten alweer
als ik dit album ooit in een uitverkoop tegenkom pik ik hem wel op