Ian Hunter - All American Alien Boy (1976)

Label: Columbia

1. Letter to Brittania from the Union Jack (3:48)
  2. All American Alien Boy (7:07)
  3. Irene Wilde (3:44)
  4. Restless Youth (6:18)
  5. Rape (4:04)
  6. You Nearly Did Me In (5:47)
  7. Apathy 83 (4:43)
  8. God [Take 1] (5:43)
  9. To Rule Britannia from Union Jack * (4:08)
  10. All American Alien Boy [Early Single Version] * (4:03)
  11. Irene Wilde (Number One) * (3:53)
  12. Weary Anger * (5:45)
  13. Apathy * (4:42)
  14. (God) Advice to a Friend * (5:34)
Wembleyfever
Brian May, Roger Taylor en Freddie Mercury doen de backing vocals voor het nummer You Nearly Did Me In.

avatar van Bartjeking
Ik dacht al die stemmen komen met bekend voor veel betere backing vocals zijn er op deze planeet niet beschikbaar dunkt mij! In het prille begin van Queen waren zij het het voorprogramma van Mott the Hoople dus daar zal de link mee gelegd zijn voor zover ik weet.

Ondanks dat, vind ik Irene Wilde veruit het mooiste nummer van deze plaat. Ian Hunter, toch een in mijn ogen zwaar onderschatte artiest, klinkt hier een beetje als een mix tussen Roger Daltrey en David Bowie. Ik raad iedereen aan om wat van Ian Hunter in huis te halen; shrunken heads uit 2007 is wat mij betreft het absolute hoogtepunt uit zijn oeuvre.

avatar van Bartjeking
Vandaag zag ik deze LP liggen in een kraampje in Eindhoven (mijn hoes ziet er overigens ietsje anders uit), past prachtig in mijn collectie. Vind het nog steeds een prima album en wellicht komt het op lp nóg beter tot zijn recht en gaat het naar 4 sterren.

avatar van BoyOnHeavenHill
Nog een aardig weetje dat ik me herinner uit een toenmalig interview met Hunter: omdat critci altijd vonden dat hij zo klonk als Bob Dylan dacht hij "nou, laat ik het dan maar eens voluit proberen" en schreef hij God (take 1) ook geheel in de stijl van Dylan -- zij het met zijn tongue firmly in his cheek dunkt me.

Beetje wisselvallige en soms (Restless youth) ook gewoon tamelijk saaie plaat waarin de altijd puntige teksten niet altijd de wat matige muziek (het titelnummer) compenseren. Wat mij betreft enigszins een teleurstelling na het spetterende debuut, hoewel het openingsnummer hemeltergend mooi is (een sfeer die direct daarna verpest wordt door dat suffe begin van het titelnummer) en Apathy 83 (met die prachtige accordeon) altijd een persoonlijke favoriet is geweest, met slimme tekstregels die fraai in de melodie zijn verweven:"Heed a president proven rotten / Now officially forgotten", en "Wired out, tired out, transcendental mental / Only laughing in your sleep".

Een tekstueel zeer ambitieuze (en succesvolle) maar muzikaal voor mij niet geheel geslaagde plaat.

avatar van jorro
Valt me niet mee deze CD en dat is nog zwak uitgedrukt. Matige zangstem die zich op de een of andere wijze probeert voor te doen als een hardrockzanger. ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven.
Composities zijn ook niet je van het. Hoe dit het tot de Oor jaarlijst 1976 (plaats 43) heeft geschopt is me een raadsel....of eigenlijk niet...dankzij 8 punten van Elly de Waard.

avatar van SemdeJong
Mooi album met het heerlijke You Nearly Did Me waar de leden van Queen de achtergrond zang verzorgen.