The Moody Blues - On Boulevard de la Madeleine (1968)

Label: Decca

1. Boulevard de La Madelaine (2:53)
  2. Really Haven't Got the Time (3:08)
  3. He Can Win (2:25)
  4. You Don't (All the Time) (2:30)
  5. And My Baby's Gone (2:20)
  6. Leave This Man Alone (2:58)
  7. Steal Your Heart Away (2:15)
  8. It's Easy Child (3:15)
  9. This Is My House (But Nobody Calls) (2:35)
  10. From the Bottom of My Heart (I Love You) (3:25)
  11. Lose Your Money (But Don't Lose Your Mind) (2:00)
  12. Fly Me High (2:52)
  13. Everyday (1:45)
  14. Love and Beauty (2:23)
  15. Life's Not Life (2:34)
  16. I Don't Want to Go on Without You (2:45)
Pieter Paal
'Boulevard de la Madeleine' is een verzameling a + b-kantjes uit de jaren 1964 t/m 1967 dus nog van voor 'Nights in white satin'.
Op de meeste nummers is de Moody Blues line-up met Denny Laine & Clint Warwick te horen, dus rond dezelfde tijd dat 'Go now' opgenomen werd. Er werd toen nog rhythm & blues gespeeld.
Alleen op de poppy singles 'Fly me high/Really haven't got the time' en 'Love and beauty/Leave this man alone' is de line-up met Justin Hayward & John Lodge te horen.
Mijn meest favoriete song van de Denny Laine & Clint Warwick line-up is 'Boulevard de la Madeleine', maar ik vind de rest van die tracks erg als teveel van hetzelfde klinken.
Ik ben meer fan van de Hayward & Lodge line-up en de 2 bovengenoemde tracks zijn voor mij de hoogtepunten van deze compilatie.
Dit album is ook in verschillende hoezen verschenen. Ik heb ook deze heruitgave uit de Succes-serie van Decca, maar ik ben 'm ook weleens tegengekomen als 'On Boulevard de la Madeleine' en 'Fly me high'. De foto op de voorzijde staat ook in de binnenzijde van het album 'On the threshold of a dream' uit 1969.

Pieter Paal schreef:
' Ik heb ook deze heruitgave uit de Succes-serie van Decca, maar ik ben 'm ook weleens tegengekomen als 'On Boulevard de la Madeleine' en 'Fly me high'. De foto op de voorzijde staat ook in de binnenzijde van het album 'On the threshold of a dream' uit 1969.

Klopt als een bus..... Ik heb de 'On Boulevard de la Madeleine / Fly me high' uitgave. Op zich is deze verzamelaar prakties nutteloos geworden want alle singles van de Laine / Warwick line-up staan als bonus tracks op The Magnificent Moodies CD en alle hier aanwezige Hayward / Lodge line-up singles staan op de DeLuxe uitgave van Days Of Future Past .......

Ik ben wel fan van de 1e line-up trouwens en vond het doodzonde dat Laine in de 70s in de achtergrond bivakeerde bij Macca's Wings, terwijl ELO er met zijn idee van een band met strijkers vandoor ging.

beaster1256
deze verzameling is maar een flauw allegaartje

beaster1256 schreef:
deze verzameling is maar een flauw allegaartje

Het zijn gewoon ( bijna ) alle singles A & B kanten tot Nights In White Satin die niet op Magnificent Moodies staan en was als zodanig een must-have voor fans van de 1e Moodies line-up.

Maar i.m.o. is de eerste line-up niet veel meer dan een aardig, luchtig, stereotype sixties bandje.

avatar van Droombolus
Dat ik het eens een keer niet met je eens ben. Danny Laine was voor mij een van de zangers in die tijd. Ik moet de eerste zanger nog horen die zijn intensiteit in nummers als From The Bottom Of My Heart kan evenaren of een slijper als Boulevard De La Madeleine zo geloofwaardig over het voetlicht kan brengen ..........

In 1968 verscheen voor de Nederlandse markt deze verzamelaar met nummers uit de jaren 1964 t/m 1967. Hij is door de jaren heen in diverse hoezen en titels (her)uitgebracht.
In het vinyl tijdperk was het een manier om bijna al die non-album singles van de Denny Laine / Clint Warwick jaren bij elkaar te krijgen. Hier ontbreken alleen nog Time Is On My Side, dus het b-kantje van I Don’t Want To Go On Without You en People Gotta Go van de Franse e.p. Boulevard de La Madeleine. De compilatie verscheen nooit als CD, maar in 1988 verscheen The Magnificent Moodies met 13 bonus tracks. Het Repertoire label deed het later nog eens over met het nog ontbrekende People Gotta Go erbij.
Op Boulevard de la Madeleine staan ook de eerste 2 singles met de Hayward / Lodge line-up (Fly Me High / Really Haven't Got The Time en Love And Beauty / Leave This Man Alone). Die nummers verschenen in 1987 op de CD Prelude samen met Cities (het b-kantje van Nights In White Satin) en A Simple Game (het b-kantje van Ride My See-Saw) aangevuld met de 5 studio tracks van Caught Live +5.

Boulevard de la Madeleine single 7 oktober 1966
Really Haven't Got the Time b-kant van Fly Me High
He Can Win b-kant van Life’s Not Life
You Don't (All the Time) b-kant van Everyday
And My Baby's Gone b-kant van From The Bottom Of My Heart
Leave This Man Alone b-kant van Love and Beauty
Steal Your Heart Away single 4 september 1964
It's Easy Child b-kant van Go Now
This Is My House (But Nobody Calls) b-kant van Boulevard de la Madeleine
Love and Beauty single 22 september 1967
Life's Not Life single 13 januari 1967
I Don’t Want to Go on Without You single 26 februari 1965

Ozric Spacefolk
Ik vind het nogal eigenaardig dat Lodge en Hayward op de hoes staan..

Ozric Spacefolk schreef:
Ik vind het nogal eigenaardig dat Lodge en Hayward op de hoes staan..

De hoesfoto op On Boulevard De La Madeleine (uit 1968) met catalogusnummer Decca XBY 846030 past hier natuurlijk beter bij.

avatar van Droombolus
Psies, die met die getekende hippie poppetjes erbij .......

avatar van BoyOnHeavenHill
Déze foto is dan ook weer gebruikt in het boekje bij de 1997-CD-release van On the threshold of a dream, het derde album met de Hayward/Lodge-line-up. Ach ja...

Mssr Renard
Hoppa, originele eerste hoes opgezocht en toegevoegd. Ook de titel klopt nu. Nu nog de plaat op de kop tikken.