Alex Chilton - Like Flies on Sherbert (1979)

Label: Peabody

1. Boogie Shoes (2:30)
  2. My Rival (3:28)
  3. Hey! Little Child (3:43)
  4. Hook Or Crook (2:25)
  5. I've Had It (2:23)
  6. Rock Hard (2:42)
  7. Girl After Girl (2:27)
  8. Waltz Across Texas (4:47)
  9. Alligator Man (2:40)
  10. Like Flies on Sherbert (2:08)
  11. Baron of Love, Part II * (4:12)
  12. No More the Moon Shines on Lorena * (4:43)
  13. Baby Doll * (2:50)
  14. She's the One Who's Got It * (1:54)
  15. Stranded on a Dateless Night * (2:31)
avatar van Ramon
Hij zingt vals, sommige nummers starten twee keer, de gitaren doen soms wat de vingers willen, soms ook niet - en toch (of juist daarom) is dit een geweldig album, doordrenkt met een geur van alcohol, zweet en slechte vrouwen. Je houdt ervan of keert je er vol walging vanaf, met dit album is er geen tussenweg. Wie is het eens met mijn 4,5 *? Ben benieuwd.

avatar van c-moon
Wat een prachtige omschrijving, Ramon.. en ook ben ik blij ALEX CHILTON terug te vinden op Music Meter !!!

Deze plaat is inderdaad zeker de 4,5 waard !!!!

Big Star was al enorm goed, Chilton is geniaal!!!

Ramon... apart is het wel, maar als koper van deze plaat ben ik er wel blij mee, maar als luisteraar niet ...snappie

avatar van Ramon
Nee, boris, eigenlijk niet. Je was blij dat je er geld aan hebt uitgegeven, maar dat gevoel verdween bij beluistering? 1.5 is echt een schande... maar goed, het hart van sommige mensen is niet groot genoeg om dit te bevatten, denk ik

avatar van Ramon
Je top 10 is trouwens wel ok, waar is het wat betreft deze plaat misgelopen?

avatar van gemaster
Ramon schreef:

Oh jawel hoor. Af en toe klinkt dit erg prettig, maar erg vaak is het ook een hoop geneuzel in de rondte. Het is niet erg dat deze plaat niet af is ofzo, het is erg dat de liedjes niet zo goed zijn.

Toch een kleine 3*, want er zitten leuke dingen tussen.

beaster1256
zeer goede maar vreemde plaat solo van alex chilton , may he rest in peace !

Een van mijn helden maar deze lp is niet af, staan aardige nummers op maar valt me niet mee., beetje gepiel af en toe.
Komt niet in de buurt van Big Star of no sex.
Produceerd natuulijk het geniale Pleased To Meet Me van live favoriet The Replacements.

avatar van henkiev
Absoluut meesterwerk!