Caravan - Live at the Fairfield Halls, 1974 (2002)

Label: Decca

1. Memory Lain, Hugh / Headloss (9:28)
  2. Virgin on the Ridiculous (7:14)
  3. Be Alright / Chance of a Lifetime (6:38)
  4. The Love in Your Eye (15:24)
  5. L'Auberge du Sanglier / a Hunting We Shall Go / Pengola / Backwards / a Hunting We Shall Go [Reprise] (9:49)
  6. The Dog, the Dog, He's at It Again (6:24)
  7. For Richard (19:02)
  8. Hoedown (5:57)
avatar van ChrisX
Dit is werkelijk een fantastisch live-album dat jarenlang in de kluis van Decca heeft gelegen en met dank aan researcher / reissue coordinator Mark Powell daar eindelijk uit is opgedoken.

Overigens, Fairfield Halls bestaat nog steeds want ik heb een paar jaar geleden Steve Hackett daar nog eens live mogen zien. Mooie zaal.

avatar van Michael c
Lang geleden heb ik dit ooit op een cassette gezet, die ik nog altijd heb, omdat het album onvindbaar was.
Eén van de best live albums die ik ooit gehoord heb. De versies van 'The love in your eye' en 'For Richard' tarten elke verbeelding, en overstijgen ver de studio- en andere live-versies.

avatar van BoyOnHeavenHill
Kan hier niets aan toevoegen, behalve dan nog even wijzen op welke luxe wijze Decca deze uitgave geregeld heeft: geen dure dubbel-CD van gemaakt maar gewoon alles op één plaatje geperst, met praktisch maximaal gebruik van de speelduur (4 seconden over), en zoals alle Decca/Deram-Caravan-rereleases met een redelijk informatief boekje. Prachtige uitgave van een ten onrechte enigszins vergeten en uiterst sympathieke band die hier op het toppunt van hun kunnen te horen is. Enig minpuntje is dat bij dit optreden de nadruk duidelijk lag op het meest recente album For girls who grow plump in the night met vijf nummers van die plaat, zodat er bijvoorbeeld niets van In the land of grey and pink te horen is.

avatar van BoyOnHeavenHill
Wat jammer toch dat er nog steeds niet veel aandacht is voor deze leuke band in het algemeen en dit mooie live-album in het bijzonder. Ik ben het met Michael c hierboven eens dat The love in your eye en For Richard de hoogtepunten van dit concert zijn, maar ik wil toch ook even wijzen op de prachtige manier waarop toetsenist David Sinclair en violist Geoffrey Richardson op het einde van L'auberge du sanglier met hun instrumenten het hele orkest van op de studioversie vervangen zonder dat je dat orkest eigenlijk mist, hetgeen erop duidt hoe goed zij hun instrumenten beheersen (maar ook op hoe sterk de melodieën zijn: ook zonder orkestraal arrangement blijven die hier moeiteloos overeind).

avatar van Michael c
L' Auberge du Sanglier/A Hunting We Shall Go/Pengola/Backwards/A ... is inderdaad een fenomenaal nummer, en ik blijf me altijd over verbazen dat fans van de prog-rock vandaag niet open staan voor dit album en z'n challenger In the land of grey and pink. Jammer dat indertijd het album met dat symfonisch orkest werd uitgebracht in plaats van dit live-album. Maar het doet me goed dat mensen als BoyOnHeavenHill dit album op z'n waarde kunnen schatten.

Mssr Renard
Dit is dus de cdversie van de dubbel-lp The Best of Live uit 1980: http://cocacamp.nl/reviews/disco/rev46fairfield1/Fairfield1.html

Ik heb daarom beide platen nu een 5* gegeven. Normaal gesproken voeg ik beide platen dan samen en verwijder de nieuwste. Maar er is een verschil in songlengtes en songvolgorde.

Een geweldig concert zonder orkest maar bijna gelijk aan Caravan & New Symfonia van ongeveer dezelfde tijd (1974).