Monster Magnet - Milking the Stars (2014)

Alternatieve titel: A Re-Imagining of Last Patrol

Rock / Metal
Label: Napalm

1. Let the Circus Burn (7:25)
  2. Mindless Ones '68 (5:22)
  3. No Paradise for Me (5:34)
  4. End of Time (B-3) (6:36)
  5. Milking the Stars (7:19)
  6. Hallelujah (Fuzz and Swamp) (5:01)
  7. I Live Behind the Clouds (Roughed Up and Slightly Spaced) (4:35)
  8. Goliath Returns (3:30)
  9. Stay Tuned (Even Sadder) (6:01)
  10. The Duke (Full on Drums 'N Wah) (5:25)
  11. Last Patrol [Live] * (11:14)
  12. Three Kingfishers [Live] * (6:41)
avatar van Thenop
Fantastische her-interpretatie van het vorig jaar verschenen "Last Patrol". Net zomaar opnieuw gemixed maar gedeeltelijk opnieuw opgenomen en aangevuld met nieuw materiaal. Dit is de space and psych rock die MM in de beginjaren bracht!
Heerlijke plaat.

avatar van james_cameron
Aangename verrassing, dit semi-nieuwe album. Deels heropgenomen en anders uitgewerkte versies van songs van het meest recente album Last Patrol, alles uitgevoerd in die typische spacy Monster Magnet-stijl. Bepaalde tracks zeuren enigszins te lang door, maar overwegend is dit zeer de moeite waard. Je hebt veelal het idee naar een compleet nieuw album van de band te luisteren.

avatar van ElroHirtje
Een heerlijk psychedelische interpretatie van een toch al niet onaardige rockspaceplaat. Doet zeker weer denken aan de tijden van Dopes to infinity (nog op cassette,, waarbij het geluid door het versleten magnetisme alleen maar psychedelischer werd, ) ) zonder daarbij de evolutionaire ontwikkeling van de band van vandaag te verliezen. Tijd om toch maar weer een blowtje op te steken en de zon tegemoet te lopen. Wellicht loop je dan MM nog is tegen het lijf, op een of andere muziekweide.

Sowieso vind ik het idee om een eigen plaat te herinterpreteren een geniale vondst. En daarbij, je moet het maar durven. Thumbs up 4 Dave!

avatar van matthijs
Ruim 20 minuten gloednieuwe songs van hoog niveau, en als 'bonus' deze zeer geinspireerde her-interpretaties.

avatar van Bert Wasbeer
Ik had m lang niet gedraaid, maar t*****! wat blijft dit een moddervette tripplaat....