JJ72 - JJ72 (2000)

Ierland
Label: Lakota

1. October Swimmer (3:22)
  2. Undercover Angel (3:44)
  3. Oxygen (3:42)
  10. Not Like You (3:36)
  11. Algeria (3:21)
  12. Bumble Bee (4:00)
avatar van musicfriek
In tegenstelling tot jullie (Aero en Jonnie) blijf ik dit album steengoed vinden. Juist door die stem blijf ik het mooi vinden. De opvolger I to sky ben ik al totaal vergeten, die maakte destijds al helemaal geen indruk op me. Misschien dat ik iets heb met deze cd, het is toch een van mijn favorieten geweest, jarenlang al. Het nummer Broken Down bv.... Je haat het of je vind het fantastisch. Zijn stem vind ik juist ongelooflijk zuiver. (Wat wil je, hij is vroeger koorknaap geweest...) Nee, die 5* blijft voor mij gewoon staan!

avatar van starbright boy
Ik lees zomaar ineens de allmusic recensie over dit album en ik ben het zelden echt met ze eens, maar juist bij deze persoonlijke favoriet van me hebben zitten ze behoorlijk dicht bij de kern van wat dit album voor mij zo geweldig maakte en nog steeds maakt. De eeuwige puber in mij houdt ontzettend van die ongenuanceerde en onvolwassen teenange angst van dit album. Misschien is het daarom ook niet zo erg dat de band niet lang heeft bestaan.Het tweede album was minder, omdat het volwassener was en wat ik heb gehoord van het nooit verschenen derde album beloofde niet veel goeds eerlijk gezegd.

Zowel bij films als bij muziek als bij eigenlijk alle kunstvormen is volwassener worden lang niet altijd een positieve ontwikkeling.