Frédérique Spigt - The Medicine Show (2014)

Pop / Country

11. The Great Grim Reaper
  12. I'm Sorry
  13. I'm No Good
  14. Christmastime in Jail
Frédérique heb ik hoog zitten, dat mag onderhand wel bekend zijn.

Toen Land op uitkomen stond was ik even benauwd.... terug naar het Engels (Nederlanders die Engels zingen vind ik toch niet altijd even geweldig) en dan ook nog eens een country album. Nu, dat viel me zo enorm mee allemaal en het bleek een juweeltje te zijn.

Op The Medicine Show lijkt het wel of alle remmen los gaan bij La Spigt: ouder, en daardoor klinken veel nummers nog doorleefder (Homesick for Lafayette) maar ook omdat het lijkt of ze zich op dit album echt comfortabel voelt. Het nieuwe jasje dat Land was zit nu nog beter en dat merk je op deze nieuwe. Heel ontspannen zingt onze nationale trots zich door maar liefst 14 nummers heen en weet ze een perfecte balans te maken tussen uptempo nummers en schitterende ballads en let ook eens op die prima cover van Tom Petty's A Face in the Crowd.

Ze heeft de lat hoog gelegd voor zichzelf maar is met vlag en wimpel geslaagd.

De titel is ontleend aan de befaamde Medicine-shows in het Amerika van de 19e eeuw. De begeleidende tekst die Fré meegeeft bij haar theatertour is Het reizende gezelschap bestond uit verhalenvertellers, goochelaars, muzikanten en niet te vergeten een dokter, of beter gezegd een charlatan, die tonic verkocht tegen alle denkbare ziektes en ongemakken.

We kunnen met een gerust hart stellen dat zij onze eigen verhalenverteller is. Ze slaagt er wonderwel in om ons luisteraars te boeien met prachtige nummers en ze heeft daarbij hulp gekregen van ijzersterke muzikanten.

Wat een heerlijke zangeres is het toch ook. Laten we haar nog jaren koesteren. Ik blijf nog wel even fan!

En die beoordeling? Zou me niet verbazen als die op korte termijn nog opgehoogd gaat worden.