The Everly Brothers - Reunion Concert (1983)

Label: MCPS

1. The Price of Love (3:14)
  2. Walk Right Back (3:03)
  3. Claudette (2:37)
  4. Crying in the Rain (3:59)
  5. Love Is Strange (4:21)
  6. Medley: Take a Message to Mary / Maybe Tomorrow / I Wonder If I Care as Much (6:52)
  7. When Will I Be Loved? (2:50)
  8. Bird Dog (2:25)
  9. Medley: Devoted to You / Ebony Eyes / Love Hurts (6:15)
  10. For the Love of Barbara Allen (1:21)
  11. Lightning Express (1:38)
  12. Put My Little Shoes Away (2:07)
  13. Long Time Gone (2:11)
  14. Down in the Willow Garden (3:30)
  15. Step It Up and Go (1:14)
  16. Cathy's Clown (2:41)
  17. Gone, Gone, Gone (2:54)
  18. You Send Me (4:25)
  19. So Sad (4:19)
  20. Blues Stay Away from Me (4:40)
  21. All I Have to Do Is Dream (3:28)
  22. Wake Up Little Susie (2:32)
  23. Till I Kissed You (2:59)
  24. Temtation (3:27)
  25. Be Bop a Lula (3:23)
  26. Lucille (4:55)
  27. Let It Be Me (4:12)
  28. Good Golly Miss Molly (3:36)
avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Lekker album, typisch jaren '60 samenzang. Absoluut aanradertje voor iedereen die van de sixties-sound houdt en zeker ook voor de mensen die houden van Simon & Garfunkel. Al moet ik er wel bij zeggen dat die qua samenzang toch beter zijn.

avatar van jorro
Een must have als je in jaren '60 muziek geinteresseerd bent. Speurend op internet zie ik dat er wel 5 (zo niet meer) verschillende cd's van de Everly Brothers zijn uitgegeven met als titel 'Reunion Concert'. Hebben ze zo veel reünies gehouden? Volgens mij heet de cd zoals hier getoond en beschreven eigenlijk ook : "The Complete Reunion Concert".
Mijn versie bevat een aantal nummers minder (vandaar dat 'Complete' uit de titel is weggelaten) en heeft ook een heel andere hoes.

Ik zie deze vaak liggen in allerlei (goedkope) versies. Ik heb al een goede 2cd verzamelaar van hun studiowerk. Hun vroege werk vind ik sterk, maar hoe klinkt dit concert in verhouding tot hun jongere jaren? Voegt het bovendien nog echt iets toe? Of is het niet meer dan aardig om erbij te hebben?

avatar van vielip
Beetje late reactie Stijn maar vooruit; ik vind deze opnames afbreuk doen aan de oorspronkelijke versies (de re-recorded versies welteverstaan). Dat komt niet omdat ze het live niet waar kunnen maken maar puur aan de opnames. Die vind ik persoonlijk erg rommelig en slecht geproduceerd. Daar had véél meer ingezeten en eigenlijk uitgehaald moeten worden! Natuurlijk hoor je de unieke samenzang wel terug (met name in de langzamere nummers) maar zoals gezegd klinkt het allemaal erg dun en flets. Ik heb het complete concert wel op cd maar draai het eigenlijk nooit. Puur vanwege de matige opnames.

avatar van thefook
De 2LP (Arcade label) klonk een stuk beter. Persoonlijk vind ik de cassette versie uit 1983 nog het best.... CD klinkt idd erg 'dun'.

avatar van vielip
Wellicht die Arcade uitgave dan maar eens op zien te sporen.

avatar van Rainmachine
Ik kan bevestigen dat de Arcade 2-LP goed klinkt, deze heb ik onlangs ook op de kop getikt. Ik moet bekennen dat ik er eigenlijk wel prettig door verrast ben. Het zijn veel oude hits en de opnamekwaliteit doet veel goed. Ik ben niet zo van de sixties maar dit doet mij zo aan mijn jeugd (thuis) denken dat ik er alleen maar blij van kan worden. The Price Of Love is meteen een prima starter en ook al vind ik A-Ha's Crying In The Rain mooier dan nog zijn de Everly Brothers natuurlijk wel de originele schrijvers van het nummer. Prima begeleidingsband ook overigens.

avatar van postman
tot mijn verbazing vond ik een 3lp uitgave. Met de zelfde nummers helaas. had gehoopt op extra nummers. maar misschien klinkt het wel beter.

Mooi concert van de gebroeders na hun scheiding, die ongeveer 10 jaar duurde. Meen dat Albert Lee zich het vuur uit de sloffen werkte om deze reunie tot stand te brengen. Hij begeleidt het duo dan ook als gitarist. Verder in de begeleidingsband de Australiër Martin Jenner, ook op gitaar, Pete Wingfield keyboards, Graham Jarvis drums. De bassist is Mark Griffiths, die ik diverse keren aan het werk heb gezien bij Plainsong, wanneer deze band op tournee was door Nederland.
Mijn cd's zijn van platenlabel Charly, de geluidskwaliteit is prima in orde.

avatar van potjandosie
Don Everly was 46 jaar en Phil Everly 44 jaar toen zij in 1983 samenkwamen voor 2 uitverkochte, achteraf historische optredens in de Royal Albert Hall, Londen. dit reünie concert kan je gerust een uniek tijdsdocument noemen.

heb deze op 1 cd label Emporio (verzamelaar 1995) met helaas slechts 23 nummers, waarop o.a. nummers 10 t/m 15 ontbreken. van de 1e medley ontbreekt eveneens "I Wonder If I Care As Much". "Maybe Tomorrow" staat niet vermeld op het hoesje maar staat dan weer wel op de cd. de 2e medley hier als 1 nummer (9) vermeld, staan er als 3 aparte nummers op.

de broers brengen vele klassiekers ten gehore met de hulp van een prima begeleidingsband waaronder meester gitarist Albert Lee. hun samenzang is na al die jaren verrassend goed en klinkt als vanouds ongeëvenaard.

veel liedjes werden geschreven door het vermaarde songwriter's duo/echtpaar Felice & Boudleaux Bryant, die verantwoordelijk waren voor vele hits van de Everly Brothers, die in 1984 nog een hit scoorden met het Paul McCartney nummer "On the Wings of a Nightingale" afkomstig van het album EB 84, dat door Dave Edmunds werd geproduceerd.

er is opvallend weinig aandacht op MuMe voor de solo albums van zowel Don als Phil Everly, maar dat zal zo z'n redenen hebben. ken deze albums niet.

avatar van LucM
Ik heb de CD-uitgave van BMG en daar staan alle bovenstaande nummers wel op. De samenzang heeft niets van de magie verloren en ze brengen hier vrijwel uitsluitend songs uit de periode 1957-1961 die hun beste was.
De solo-albums van beiden na de split in 1973 flopten allemaal en krijgen daarom - begrijpelijk - weinig aandacht. De broers waren toch op hun best als ze samen opereerden (net als Laurel & Hardy).

avatar van vielip
Wordt tijd om toch eens achter die Arcade 2lp release aan te gaan. Zie dat ik dat jaren terug al van plan was De Everly's kunnen bij mij in ieder geval weinig fout doen. Die stemmen zijn echt fantastisch!

LucM In hun latere periode, toen ze waarschijnlijk al ruzie hadden, kwam er toch nog een prachtig album, getiteld Roots. De andere lp's uit 1967, 1972 en 73 zijn matig.
Na de reunie was daar Born Yesterday, heel mooi. EB84 krijgt van mij ook een dikke voldoende en niet alleen vanwege On the wings of a nightingale (hoewel dat wel helpt).
Vroeger had ik een sololp van Phil Everly, Star Spangled Springer, die ik helaas heb weggedaan toen de cd op de markt kwam. De lp met de hondenkop op de hoes. Of het door de hond kwam weet ik niet, maar Phil zong in een woord prachtig. De andere soloalbums van Don & Phil ken ik niet, dus kun je wel gelijk hebben met jouw Laurel & Hardy opmerking.

Don & Phil inspireerden Simon & Garfunkel, die hen eerden door Bye bye love en Wake up little Suzie op te nemen. Ook traden de gebroeders op in een Simon & Garfunkel dvd uit 2004 Old friends.
De Everly's waren vooral populair toen ik nog op de lagere school zat; toen ik ouder werd kocht ik de singels van Simon & Garfunkel. Via hen ontdekte ik de Everly's.

avatar van LucM
Roots is inderdaad een prachtig (maar onderschat) album, de beste uit hun latere, minder succesvolle periode (na 1962).
Everly Brothers waren inderdaad van invloed op Simon & Garfunkel maar ook The Hollies en Crosby, Stills, Nash (& Young) en de latere countryrockbands als The Flying Burrito Brothers, Poco en The Eagles en nadien zelfs The Jayhawks.

avatar van potjandosie
ben geen fan het eerste uur. werd geboren in 1957 toen hun debuut album uitkwam. leerde hun muziek op latere leeftijd kennen via mijn oudere broers en zussen.

vanwege de berichten hierboven is mijn interesse voor het "Roots" album gewekt. dit album op cd wordt door een bekende, grote aanbieder des lands aangeboden voor € 98, waarbij ik me bij dat soort prijzen altijd afvraag wat de motivatie van de verkoper is om zo'n prijs te vragen. "Roots" wordt gelukkig ook als onderdeel van The Original Album Series met 4 andere albums "It's Everly Time", "A Date with the EB", "Rock 'n Soul" en "Two Yanks in England" voor € 23 aangeboden en de 6 Original Albums met wellicht hun beste werk tussen 1958 en 1960 voor ietsje meer. verleidelijk....

The Hollies waren mede verantwoordelijk voor Two Yanks in England, de cd die in mijn verzameling nog ontbreekt.
Potjandosie, wat the Original Albums Series betreft. it's Everly time (4pt), A date with EB (4pt) , Rock 'n soul (3.5pt), Roots (4.5pt). Tussen haakjes zijn de punten, die ik toekende.

Herlas zojuist mijn bericht bij Rock 'n soul dat ik the Everly's leerde kennen via Veronica. Daar hoorde ik hen inderdaad voor het eerst. Ze deden me toen gelijk denken aan Simon & Garfunkel, van wie ik van mijn zakgeld een paar singels had gekocht. Toen ik een baan had kocht ik lp's van the Everly Brothers, maar dat was jaren later.

avatar van nlkink
Misschien is The Everly Brothers - Down in the Bottom (2020) - MusicMeter.nl The Everly Brothers - Down in the Bottom (2020) - MusicMeter.nl - share.google wel aardig om eens achteraan te gaan, potjandosie. De compilatie bevat de aanloop naar Roots, natuurlijk het album zelf en heeft ook nog eens een aantal heel aardige bonus tracks die in dezelfde periode zijn opgenomen. Mijn enige kritiek op deze set is dat naar mijn mening de opnames uit 1969-1970, het vervolg op Roots, ook uit de archieven hadden moeten worden opgediept. Maar........ik heb jaren geleden een deel van die opnames die op diverse compilaties te vinden zijn op een rijtje gezet opThe Everly Brothers - Roots (1968) - MusicMeter.nl The Everly Brothers - Roots (1968) - MusicMeter.nl - share.google. Daar kun je altijd nog achteraan gaan als Roots je goed smaakt.