The Everly Brothers - Reunion Concert (1983)

Label: MCPS

1. The Price of Love (3:14)
  2. Walk Right Back (3:03)
  3. Claudette (2:37)
  4. Crying in the Rain (3:59)
  5. Love Is Strange (4:21)
  6. Medley: Take a Message to Mary / Maybe Tomorrow / I Wonder If I Care as Much (6:52)
  7. When Will I Be Loved? (2:50)
  8. Bird Dog (2:25)
  9. Medley: Devoted to You / Ebony Eyes / Love Hurts (6:15)
  10. For the Love of Barbara Allen (1:21)
  11. Lightning Express (1:38)
  12. Put My Little Shoes Away (2:07)
  13. Long Time Gone (2:11)
  14. Down in the Willow Garden (3:30)
  15. Step It Up and Go (1:14)
  16. Cathy's Clown (2:41)
  17. Gone, Gone, Gone (2:54)
  18. You Send Me (4:25)
  19. So Sad (4:19)
  20. Blues Stay Away from Me (4:40)
  21. All I Have to Do Is Dream (3:28)
  22. Wake Up Little Susie (2:32)
  23. Till I Kissed You (2:59)
  24. Temtation (3:27)
  25. Be Bop a Lula (3:23)
  26. Lucille (4:55)
  27. Let It Be Me (4:12)
  28. Good Golly Miss Molly (3:36)
avatar van potjandosie
Don Everly was 46 jaar en Phil Everly 44 jaar toen zij in 1983 samenkwamen voor 2 uitverkochte, achteraf historische optredens in de Royal Albert Hall, Londen. dit reünie concert kan je gerust een uniek tijdsdocument noemen.

heb deze op 1 cd label Emporio (verzamelaar 1995) met helaas slechts 23 nummers, waarop o.a. nummers 10 t/m 15 ontbreken. van de 1e medley ontbreekt eveneens "I Wonder If I Care As Much". "Maybe Tomorrow" staat niet vermeld op het hoesje maar staat dan weer wel op de cd. de 2e medley hier als 1 nummer (9) vermeld, staan er als 3 aparte nummers op.

de broers brengen vele klassiekers ten gehore met de hulp van een prima begeleidingsband waaronder meester gitarist Albert Lee. hun samenzang is na al die jaren verrassend goed en klinkt als vanouds ongeëvenaard.

veel liedjes werden geschreven door het vermaarde songwriter's duo/echtpaar Felice & Boudleaux Bryant, die verantwoordelijk waren voor vele hits van de Everly Brothers, die in 1984 nog een hit scoorden met het Paul McCartney nummer "On the Wings of a Nightingale" afkomstig van het album EB 84, dat door Dave Edmunds werd geproduceerd.

er is opvallend weinig aandacht op MuMe voor de solo albums van zowel Don als Phil Everly, maar dat zal zo z'n redenen hebben. ken deze albums niet.

LucM In hun latere periode, toen ze waarschijnlijk al ruzie hadden, kwam er toch nog een prachtig album, getiteld Roots. De andere lp's uit 1967, 1972 en 73 zijn matig.
Na de reunie was daar Born Yesterday, heel mooi. EB84 krijgt van mij ook een dikke voldoende en niet alleen vanwege On the wings of a nightingale (hoewel dat wel helpt).
Vroeger had ik een sololp van Phil Everly, Star Spangled Springer, die ik helaas heb weggedaan toen de cd op de markt kwam. De lp met de hondenkop op de hoes. Of het door de hond kwam weet ik niet, maar Phil zong in een woord prachtig. De andere soloalbums van Don & Phil ken ik niet, dus kun je wel gelijk hebben met jouw Laurel & Hardy opmerking.

Don & Phil inspireerden Simon & Garfunkel, die hen eerden door Bye bye love en Wake up little Suzie op te nemen. Ook traden de gebroeders op in een Simon & Garfunkel dvd uit 2004 Old friends.
De Everly's waren vooral populair toen ik nog op de lagere school zat; toen ik ouder werd kocht ik de singels van Simon & Garfunkel. Via hen ontdekte ik de Everly's.