Vengeance - Back from Flight 19 (1997)

Rock / Metal
Label: CBS

1. Planet Zilch (4:07)
  2. Follow a Trend (4:22)
  3. Dreamulator (5:18)
  4. Darkside of the Brain (4:46)
  5. Loaded Gun (4:56)
  6. She Said (5:07)
  7. Lonely Girl (3:12)
  8. Right to the Core (3:54)
  9. PG 16 (4:20)
  10. Live Or Die (4:33)
  11. Flight 19 (8:42)
avatar van Rockfan
Heel goed te horen dat Arjen Lucassen hier een belangrijk aandeel in heeft. Het lijkt net Ayreon af en toe

avatar van vielip
Gaaf album alleen heeft het weinig met de oude Vengeance te maken. Het klinkt soms inderdaad erg naar Ayreon. Niks mis mee maar geen Vengeance.

avatar van jailhouserocker1
Lucassen heeft ook alles geschreven. Eigenlijk kun je dit wel gerust de eerste Ayreon noemen.

avatar van vielip
Ondanks dat dit totaal anders is dan we tot dan toe van Vengeance gewend waren, is dit toch echt wel een goed album! Inderdaad zou je dit met een beetje fantasie de eerste Ayreon kunnen noemen.

dat zei je in 2010 ook al

avatar van paulisdik
Kortom is vielip zijn smaak in twee jaar tijd niet veranderd

en lees ik jouw naam al jaren elke keer als , paulus dik

totdat ik net een eureka moment had

avatar van paulisdik
Haha, nou ja dat ene lettertje verschil.... .
Het is gelukkig nog maar zo kleine vijf jaar paul-i-sdik

jailhouserocker1 schreef:
Eigenlijk kun je dit wel gerust de eerste Ayreon noemen.

Nee dat kan niet want de eerste Ayreon is uit 1995

De tweede dan?

Eerder de 3de

avatar van vielip
Ook prima! Ik hou het liever bij Star One...

avatar van Rockfan
Ik vind dit toch minder dan Ayreon. Dat komt misschien doordat Leon een nogal schreeuwerige manier van zingen heeft. De nummers zijn ook minder spannend. Vind ik dan.

avatar van Edwynn
De comeback van Vengeance. Blind gekocht. Ik verwachtte iets in de lijn vanTake It Or Leave it of voor mijn part Arabia, maar ik had kunnen weten dat er ook zo'n jaren 90 hardrockalbum klaar lag. Veel groovende midtempostukken. Weinig pakkende melodieën. Op zich is het best een aardig album maar toch een overduidelijke gekunstelde bandwagonplaat. Houthakkersbloesjes aan. Beetje stoer en sober doen. Af en toe word ik wel gegrepen door de enigszins duistere toon van de plaat.

Een uitgeklede Ayreon kan. Want dat is in de kern ook gewoon midtempo hardrock. In feite lag het materiaal al een poosje op de plank voor het uitgebracht werd. Waarschijnlijk bedoeld voor een Ayreonplaat. Maar dat is het dus niet geworden. Het spul stamt dus van way before 1995.

avatar van Rockfan
Duidelijk een groeibriljantje. Na een paar keer draaien valt het kwartje en is dit een prima hardrockplaatje. Allen zijn nummer 9 en 10 opgedraaid. Op nummer 9 wordt duidelijke Live or die gezongen wordt terwijl nummer 10 zo heet. Zegt natuurlijk niks maar ik vraag het gewoon af.

avatar van gigage
Spotify heeft zowaar wat Vengeance/Arjen Lucassen toegevoegd aan de site. Ook deze proto Ayreon plaat.

avatar van vielip
Heb het ook gezien inderdaad. Gelijk deze weer eens geluisterd. Prima plaat! Je zegt Ayreon. Logisch en klopt ook. Maar ik trek dan de lijn even door naar Star One. Daar heeft dit album heel erg van weg qua sound en sfeer vind ik.

avatar van vielip
Wat is en blijft Darkside of the brain toch een fantastisch nummer! Hoorde het weer eens voorbij komen op een verzamelaar. Was lang geleden maar het kwam gelijk weer 'binnen'. Dit album dus maar weer eens onder het stof vandaan halen.