Frans Bauer - Daar Heb Je Vrienden Voor (2004)

Label: Rocket (II)

1. Had Ik Maar Nooit Naar Jou Gekeken (3:26)
  2. Daar Heb Je Vrienden Voor (3:09)
  3. Geef de Nacht Maar Niet de Schuld (3:33)
  4. 1000 Sterren Stralen (3:37)
  5. Kleine Vriend (3:18)
  6. Ik Pluk de Sterren Uit de Hemel (3:43)
  7. Blijf Nog Heel Even (3:24)
  8. Ik Zie 'T Wel Zitten (3:23)
  9. Al Kent de Nacht (3:12)
  10. 'N Lied voor Alle Mooie Meiden (3:32)
  11. Als 'N Droom Niet Meer Bestaat (3:52)
  12. 'N Lange Hete Zomer (2:44)
  13. Ieder Huisje Heeft Z'n Kruisje (3:40)
  14. De Aarde Staat in Brand (7:07)
0,5
De titel van het eerste nummer zegt al genoeg: Had Ik Maar Nooit Naar Jou Gekeken....tjaa Frans had ik maar nooit naar jou geluisterd...

avatar van musicfriek
En jij kent dit hele album?? Knap...

Dit soort stemmen mogen van mij achterwege blijven: het komt inderdaad niet geloofwaardig over dat Backdrifter dit volledig heeft beluisterd.

avatar van HiLL
Ach daar heb je vrienden voor toch?

0,5
Haha...sorry jongens maar dit ga je toch niet serieus beluisteren? Is toch gewoon vreselijke muziek, 1 nummer zegt genoeg, bij dit soort muziek is het gewoon zo dat het allemaal t zelfde klinkt... totaal geen afwisseling.... vreselijk gewoon! En trouwens hoe kunnen we iemand serieus nemen die Ok Computer een1,5 als punt geeft, hé musicfriek....

avatar van Onderhond
Pech, maar als je het hele album niet kent stem je niet.

Die OK Computer opmerking zit wel wat in. Wie meer geeft dan 0.5* heeft wel een paar steekjes loszitten.

Onderhond schreef:

Ja maar....wie heeft er geen steek los zitten

avatar van musicfriek
Backdrifter schreef:

Die cd is gewoon mijn keuze niet, terwijl ik Radiohead zeker wel waardeer. Alleen maar omdat ik dat album een 1,5 geef, dan heb ik geen smaak?? Dan denk je wel erg kortzichtig, he Backdrifter?

Allemaal hetzelfde zal nu ook wel niet zijn zeker, dat laatste nummer duurt toch wel wat langer, mischien een prognummer?

Backdrifter schreef:
Haha...sorry jongens maar dit ga je toch niet serieus beluisteren?

Jij niet, ik ook niet, maar er zijn volksstammen die ome Frans geweldig vinden. Als die op de site komen, zitten ze echt niet te wachten op een 0,5 van een of ander betwetertje... Die willen bv. weten welke Bauer het lekkerste klinkt.

het is een hype om vooral maar tégen Frans te zijn.
elk cliché mag hiervoor gebruikt worden, blijkbaar.

ik heb helemaal niks tegen F. Bauer.
behalve dat ik goed (erg goed, eigenlijk) naar zijn muziek kan luisteren is het vooral zijn karakter dat zeer oprecht is.

wat mij betreft: alle lof voor Frans.
en als je niet van zijn muziek houdt (kan ik me uitermate goed voorstellen): so what?
er zijn genoeg bands/zangers/zangeressen waar je niet van houdt, maar waar je wel over stil houdt.
bij hun hebben die chiché's blijkbaar geen zin

ps. ik gebruik "je" niet tegen iemand speciaal, maar in het algemeen

shappy1010
Mmm Frans B is een uiterst sympathieke gast, maar als zanger (als je het zo kunt noemen) vind ik hem verwerpelijk. Bedoel andre hazes had in ieder geval nog een "stem".

avatar van Conway Twitty
Deze heeft ook 1 stem, ookal is het een 0.5

shappy1010
Conway Twitty schreef:
Deze heeft ook 1 stem, ookal is het een 0.5

Onderhond schreef:
Pech, maar als je het hele album niet kent stem je niet.

Kan je dat ff iets meer argumenteren? Wil je zeggen dat Radiohead geen goeie band is ofzo

avatar van HammerHead
Ja ze bestaan hoor Backdrifter, hier nog één. Al zou ik ze middelmatig noemen.

teutoon
Als Radiohead je muziek niet is dan komt er een laag cijfer uit, dat is heel simpel. Dat heeft niets te maken met of het goed/slecht is.

Blijkbaar is dat nog moeilijk te begrijpen, dat niet iedereen het populairste album op mume waardeert.

Marcel²
Weer allemaal van het zelfde, jammer eigenlijk want op zich best een goede zanger die Frans Bauer. Zijn eerste twee albums vind ik wel goed, de rest valt mij in ieder geval tegen. Natuurlijk vragen jullie je af, heeft hij deze cd geluisterd, ja is mijn antwoord, mijn vader heeft erg veel Nederlandse cds en ik neem wel eens wat mee om te luisteren. Eerst luisteren dan stemmen jongens. . Al mijn stemmen zijn albums die ik heb of zeker geluisterd heb.

avatar van bloempje24
herman schreef:

De Bauer die het lekkerste klinkt voor de fans is de Bauer cd met het laagste gemiddelde op deze site.

Toine Rorije
teutoon schreef:

Ach kom nou. Een 1 geef je wanneer je iets heel slecht vindt. Als iets niet je muziek is, kun je er voor kiezen om die muziek je eigen te maken door vaker te luisteren of je kunt het links laten liggen. Maar dan kun je er ook geen oordeel over hebben.

Eigenlijk zal het mij worst wezen welk cijfer iemand aan een plaat geeft. Ieder heeft zo zijn eigen methode en waardering, 't is toch gewoon belangrijk wat je er zelf van vindt. Als iemand mijn favoriete plaat als rotslecht bestempeld is dat toch ook gewoon een mening als een ander, discussies over smaak en kwaliteit lopen toch altijd uit op een impasse. Laat de mensen die van Bauer kunnen genieten er maar plezier aan beleven.

Toine Rorije schreef:

Wat zeg ik nou. Radiohead is niet mijn muziek, ik vind het dus niks aan. Daarom komt er een laag cijfer uit. Of Radiohead goed of niet goed is??? Wat is goed wat is slecht. Ik vind het dus slecht als je dat wil horen.

Maar dan komen we weer bij de discussie over goed/mooi/leuk. Veel mensen hier gebruiken het woord goed. Doe het zelf ook wel, maar hoe wil je muziek gaan toetsen of het goed is?

Er worden hier naar mijn mening vaak relatief hoge waarderingen gegeven. Dat Crazy Frog 0,5 * is moge duidelijk zijn, maar een album met alleen maar saaie muziek zou ook een 0,5 kunnen krijgen.

Iemand kan Jimi Hendrix best 0,5 * of 1 * kunnen geven. Dan is dat dus diegene zn/haar smaak niet. Klaar. Legende, invloed, grondlegger doet er allemaal niet toe (ja voor sommigen misschien wel maar niet voor iedereen). En zo heeft iedereen zn eigen manieren van beoordelen.

avatar van platedraaier
teutoon schreef:

En daar ligt het probleem voor mij ook een beetje. Als ik alleen maar ga beoordelen wat ik goed vind, krijgt alles een 3 of meer.
En als iedereen dat doet, dan heeft stemmen geen zin. Frans Bauer is niet mijn ding, ondanks dat ik begrijp dat hij heel oprecht is en een grote schare fans heeft. Ik zie niet in waarom ik dit album geen 1* mag geven. Ik vind het namenlijk erg slecht. En toch weerhouden dit soort discussies mij ervan om hier een cijfer te geven en ik ken het album echt en heb het gedraaid ook. (meer dan drie keer)

@ platadraaier

Waarom stem je nu gewoon niet. Frans Bauer wordt hier zeker niet de handen boven het hoofd gehouden.

jij geeft dit album een 1, maar zeer hoog waarschijnlijk geef je èlk album van Frans Bauer een 1.

ettettummu schreef:
in dat opzicht stelt jouw stem dus niks voor.

Tegen wie heb je het nu?

Toine Rorije
Ik wil best even in gaan op het verhaal van teutoon, maar niet in dit topic. Ik heb namelijk geen zin om de hele tijd tegen de kop van fransie aan te kijken.

avatar van platedraaier
ettettummu schreef:
in dat opzicht stelt jouw stem dus niks voor.

Ja, maar dat is dus het probleem. Ik vind Frank Zappa geweldig, maar die krijgt niet overal een 5. En Frans Bauer zou van mij inderdaad voor elk album dat ik ken een 1 krijgen. Het is mijn ding niet. @teutoon Ik stem dus niet, omdat ik het idee vervelend vind voor de mensen die het wel leuk vinden en dat begrijp ik ook.(waarom ze het wel leuk vinden)
Maar misschien neem ik dat stemmen wel te serieus.

direct tegen platendraaier, maar eigenlijk tegen iedereen die zich aangesproken voelt.
als voorbeeld neem ik maar electronische muziek; niet mijn smaak.
elk album zou ik 1 punt kunnen geven, maar dan stelt mijn punt niks voor.