Kingfisher Sky - Arms of Morpheus (2014)

Label: Suburban

1. Hypnos (5:41)
  2. At Least You Tried (4:04)
  3. King of Thieves (3:29)
  4. Open Eyes (3:56)
  5. Insomnia (4:57)
  6. I'm Not Alone (3:57)
  7. Strength of the Endless (3:41)
  8. Heather (3:44)
  9. The Morrigan (4:01)
  10. Mercy on This Wounded Heart (4:35)
  11. Maddy (5:14)
Well worth the wait... wonderful album!!

avatar van mulver64
Heerlijk album. Komt met stip mijn top 5 van dit jaar binnen. Begin met 4,5*, maar zou best kunnen dat dit nog meer wordt na nog een paar extra luisterbeurten.

avatar van notsub
Bi Kingfisher Sky hoop ik maar steeds op teveel. Opnieuw raak ik niet gegrepen door het gebodene. Een live optreden op een klein festival in Uden als invalbeurt voor Wolverine was al een teleurstelling, deze CD doet mij ook weinig. De zangeres mist overtuigingskracht. De nummers zijn niet slecht, maar steken niet boven het maaiveld uit. Het is allemaal in lijn met de eerdere albums, waar ik had gehoopt op een stap voorwaarts.

avatar van Rinus
Staat op de verlanglijst, en ik pik het album wel op tijdens het concert dat ze samen geven met Delain in Dordrecht op 6 maart.

avatar van Rinus
Gekocht na het concert. Prachtig album weer geworden. De muziek heeft eigenlijk niets met metal/rock te maken, zoveel andere invloieden zitten er in. Al is vaak de basis wel stevig. Maar de klasse druipt er weer vanaf. Judith zingt prachtig (en dat kan ze live ook). De band is door zijn openheid in het integreren van allerlei invloeden eigenlijk een aparte eend in de nederlandse rockmuziek scene.

avatar van james_cameron
Beter dan het vorige album, met sterker songmateriaal en meer afwisseling. Hier en daar begint de voortdurend aanwezige vrouwelijke zang wel wat te irriteren, maar overwegend kabbelen de songs prettig door en steekt het album smaakvol in elkaar. De wat stevigere tracks hebben mijn voorkeur.