Schizoid Lloyd - The Last Note in God's Magnum Opus (2014)

Metal / Avant-Garde
Label: Blood

1. Suicide Penguin (5:28)
  2. Christmas Devil (2:58)
  3. Avalanche Riders (4:35)
  4. Misanthrope Puppet (7:38)
  5. Film Noir Hero (4:18)
  6. Amphibian Seer (5:10)
  7. Cave Painter (3:47)
  8. Chicken Wing Swans (7:43)
  9. Citizen Herd (9:58)
  10. Prodigal Son (5:43)
avatar van The_CrY
Sterk album van dit Nederlandse collectief. De droge humor die deze mannen in het echte leven uitstralen komt goed naar voren in deze avant-gardistische metalplaat. Ik sluit niet uit dat deze nog verder groeit.

avatar van Mindscapes
Net een eerste keer beluisterd ter recensie voor iO Pages. Wat een geschift collectief! Ik hoor alles van Mozart over Queen tot Haken, Leprous en Devin Townsend. Om het maar meteen samen te vatten als Mr. Bungle misschien, die gaan ook alle kanten uit. Een sterk staaltje 'vanalles', waar moeilijk een coherente richting in vast te leggen is. Er zullen nog enkele luisterbeurten moeten volgen, vrees ik. Ik heb het soms wat lastig met overmatige drukte, maar om een of andere heb ik wel vertrouwen dat het met deze laatste noot in God's meesterwerk (wat een titel ook; en die alles- en nietszeggende tracktitels evenzeer) wel goedkomt. Misanthrope Puppet en Citizen Herd vind ik alvast erg straf!