Guus Meeuwis & New Cool Collective Big Band - Hollandse Meesters (2014)

Label: Universal

1. Zeven Dagen Lang (5:07)
  2. Opzij (3:35)

met Faberyayo

3. Als de Rook Om Je Hoofd Is Verdwenen (3:53)
  4. De Waarheid (5:12)
  5. Is Dit Alles (4:44)
  6. Onderweg (3:43)
  7. Kom van Dat Dak Af (2:54)
  8. Het Dorp (3:15)
  9. Sammy (3:34)
  10. Lente Me (3:09)
  11. Zeg Me Dat het Niet Zo Is (2:48)
  12. Nergens Goed Voor (4:54)
  13. Bestel Mar (3:47)
Bij Guus Meeuwis & New Cool Collective Big Band:

Jammer, ik had hier meer van verwacht.
De stem van Guus vind ik wat monotoon en futloos op dit album.
Dan vond ik het project met zijn band Vagant echt veel beter.

avatar van lowieke
Leuke plaatje. Mooie aan Guus zijn bijzonder brede muziekliefde is dat het leuk en divers kwa songkeuze is. Het is geen baanbrekende muziek natuurlijk maar ik kan hier van genieten.

Alleen Faberyayo had echt, maar dan ook echt niet, gehoeven....

avatar van vigil
anoniempje 28 schreef:
Bij Guus Meeuwis & New Cool Collective Big Band: Jammer, ik had hier meer van verwacht. De stem van Guus vind ik wat monotoon en futloos op dit album.

Dat had ik nou ook precies. Er zit geen enkele pit in, het is allemaal zo vlak als het maar kan. Geen enkele bezieling te vinden, aan de band zou het toch niet moeten liggen. Aan de liedjes toch ook niet echt want het zijn best aardige keuzes. Tja dan kan het eigenlijk alleen maar aan Guus liggen zou je zeggen.

avatar van Apple Juice
Muzikaal erg goede uitvoeringen van de gekozen nummers. De bekende liedjes worden wel wat vlak gezongen. Dit komt wellicht ook doordat er gekozen is voor het vertolken van de bekendste werken, waardoor je de vergelijking blijft maken met het origineel. Die dan moeilijk te overtreffen zijn (Sammy & Lente Me). Toch een erg fijne plaat, omdat aan de uitvoeringen muzikaal veel aandacht is besteedt.

avatar van bikkel2
Meeuwis is dan ook een zanger met weinig expressie.
De man heeft mij werkelijk nog nooit kunnen boeien.

avatar van thelion
Ik geloof dat je dit album niet al te serieus moet nemen voor zowel Guus als NCC is dit een leuk tussendoortje en als zodanig vind ik het eigenlijk best wel geslaagd.
Nee het kan niet tippen aan het reguliere werk van de heren, maar slecht is het ook zeker niet.

De keuze van de nummers is best o.k. en de muzikale omlijsting ook en ja ik denk dat Guus wel wat beter kan maar zo tussen neus en lippen door best genietbaar.

toch wel ruim voldoende 3.5*

avatar van Madjack71
Voor mij niet door heen te komen deze slappe bewerkingen van de klassiekers uit de nederlandstalige muziek. Het is te waarderen dat Meeuwis en Collective er een eigen draai aan willen geven, ware het niet, dat het gewoonweg niet past. Daarbij vind ik de Cool Collective maar matig en Guus weinig overtuigend en een beperkte zanger.

avatar van SemdeJong
De muziek van Guus beschouw ik meer als feestmuziek wat ik voornamelijk draai tijdens feestavondjes. Op deze manier beoordeel ik ook dit album. Het is namelijk niet een album waar je onder het genot van een glas wijn, kaarsen aan en licht gedimd naar gaat luisteren.

Guus geeft absoluut een eigen draai aan de nummers en staat mij wel aan. De naam van het album vind ik ook wel leuk gevonden. Guus heeft het lef gehad om daadwerkelijk grootse liedjes beet te pakken wetende dat deze niet te verbeteren zijn.

avatar van Rudi S
Precies, prima album, even in de goede context plaatsen.

avatar van Boermetkiespijn
Dit is wel een raar verhaal. "Hollandse Meesters". Mooie titel, maar wat doet een nummer van Abel dan hier? En wat doet Faberyayo op deze plaat? Die haalt "Opzij" echt verschrikkelijk naar beneden. Verder best een leuk concept, leuk en vermakelijk achtergrondmuziekje.

avatar van Brunniepoo
Ik wil dit best zien als feestmuziek, maar in alle eerlijkheid: dat lukt me niet zo goed. Ten eerste omdat ik dit gewoon thuis achter de computer luister, maar ook omdat ik bij feestmuziek overdadigere instrumentatie verwacht. De stem van Meeuwis staat vaak wel erg prominent in de mix en ook in instrumentale passages blijft het allemaal erg beheerst. Daarnaast zijn het in veel gevallen ook wel luisterliedjes en niet echt feestnummers. Kom van dat Dak af en Bestel Mar zijn uitzonderingen en die komen op mij ook wel wat beter over, ook omdat Guus Meeuwis daar wat meer zijn best lijkt te doen.

Al met al vind ook ik dit niet zo'n geslaagd project en dat ligt inderdaad toch vooral aan de hele vlakke zang van Meeuwis. Jammer, want Meeuwis kan echt wel beter.