Coldplay - Ghost Stories Live 2014 (2014)

Label: Parlophone

1. Always in My Head (3:57)
  2. Magic (4:52)
  3. Ink (4:09)
  4. True Love (4:20)
  5. Midnight (4:48)
  6. Another’s Arms (3:55)
  7. Oceans (4:28)
  8. A Sky Full of Stars (4:38)
  9. O (5:36)
  10. Viva la Vida * (4:26)
avatar van thelion
Lieve albums behoren naar mijn bescheiden mening een "meer" waarde te hebben het zij door andere nummers (covers) in de set op te nemen het zij door improvisatie en/of afwijkende versies van studio albums te spelen.
Op deze van Coldplay is niets van dit alles ook maar in de verste verte te bespeuren. Dit is niets meer en niets minder dan het studio album integraal live gespeeld waarbij er wat achtergrond "ruis" is ontstaan door gillend en krijsend publiek. En laat dat publiek nu net de gevaarlijke factor op live albums zijn. Soms werkt het sfeerverhogend, maar soms haalt het ook alle dynamiek uit een live album en laat dat laatste op dit album dan ook nog eens het geval zijn.
Dan kan ik eigenlijk niet anders concluderen dat dit een totaal overbodige uitgave is ook als je helemaal weg bent van het studio album zie ik niet in waarom deze live registratie gerechtvaardigd zou zijn.
De enige reden die ik kan bedenken om deze dan toch aan te schaffen is de DVD (waar op het gehele concert staat), maar we zitten hier op een muziek forum dus.....

Ik geeft geen stem aan dit album omdat ik niet weet waarop ik het moet baseren op de cd (in zijn geheel gehoord)of op de DVD (waarvan ik flarden heb gezien).