Army of the Pharaohs - The Torture Papers (2006)

Label: Babygrande

1. Battle Cry (6:06)
  2. Gorillas (3:30)
  3. Henry the 8th (3:39)
  4. Pull the Pins Out (3:36)
  5. Tear It Down (3:50)
  6. Into the Arms of Angels (5:05)
  7. The Torture Papers (3:32)
  8. Listen Up (4:02)
  9. All Shall Perish (4:13)
  10. Wrath of Gods (3:06)
  11. Narrow Grave (3:41)
  12. Feast of the Wolves (3:44)
  13. King Among Kings (3:28)
Klinkt nog steeds als matige Brag & Boast in mijn oren

avatar van GarnalenPeller
Weet iemand trouwens van waar die stukjes uit het refrein van Tear It Down gesampled zijn?

avatar van herbertwest
GarnalenPeller schreef:

M.O.P. - Rawness

avatar van herbertwest
herbertwest schreef:

M.O.P. - Rawness

De sample is van M.O.P btw maar het nummer Rawness is eigenlijk van Teflon. M.O.P. zijn de featuring artists.

Thnx.
Gelijk wat m.o.p. gecheckt

avatar van huigert
Lekker hard album, met jedi mind achtige invloeden! Die beats doen het hem vooral. C-E-L-P-H is ook echt goed, weet iemand of hij verder nog dingen heeft uitgebracht buiten AOTP? Henry the 8th is toch wel mijn favoriet.

avatar van Conway Twitty
huigert schreef:

Maar is geen feest helaas.

avatar van MJ_DA_MAN
Nou, dat is het dus letterlijk wel gezien bijna alle tracks over feesten e.d. gaan . Ik vind dat album een onserieuze, maar toch vermakelijke plaat. Overigens rapt Celph niet vaak op die plaat maar is het voornamelijk Apathy die je hoort.

avatar van Hufter
Wat heb ik me vergist in deze rap groep!
Had er nog nooit van gehoord totdat een vriend van me zei dat ik het maar eens moest gaan luisteren.
Ik dacht: "zal wel niet veel aan zijn", maar die gedachtes waren al snel verdwenen toen ik de eerste beat hoorde..
Wat een topproducties en op lyricaal gebied erg goed!
Ben helemaal into AOTP zo'n drie weken nu ongeveer, draai deze plaat helemaal grijs elke dag weer!!

Voor Celph Titled heb ik nog het meeste respect eigenlijk, wat een dikke flow! echt een aparte eigen stijltje..hou ik wel van..in het begin vond ik 'm raar klinken, als een geflipte talkshow-host leek het wel, maar op de manier hoe hij die klemtoon uitspreekt op die punchlines: Geniaal!! (iedereen die nog niet overtuigd is van zijn kwaliteiten moeten nog maar een keer goed naar Pull The Pins Out luisteren.)

4,5 Voor dit album, stuk voor stuk goede tracks met als uitblinkers:

- Tear It Down (vooral het refrein en de beat + text van Vinnie Paz)
- Battle Cry (niet beter als triumph, maar misschien wel een gedeelde 1e plaats)
- All Shall Perish (goede beat)

avatar van wouter-d
echt een gruwlijk goede plaat, er staan een paar iets mindere nummers op (feast of wolves, listen up) maar de andere nummers zijn zo vet dat ik toch op een 4,5 kom en het album in mijn top 10 komt

vetste nummer narrow grave (vette beat en vette rhyme van kamachi) all shall perish (wederom thx to kamachi) en battle cry meest megalomane hip hop nummer ooit vette beat en wat mij betrft laat geen enkele mc een steekje vallen op deze track

avatar van wouter-d
en dat zonder stoupe van JMT

avatar van randythesavage
Ik moet eerlijk toegeven dat ik de hoop had opgegeven om ooit nog een klassiek hiphop album te horen. Maar godzijdank ze bestaan nog!!! Echte HipHop Albums. Na de golden years of HipHop ( voor mij is dit nog altijd de periode van 92 tot 96) was ik blij verrast. Eindelijk weereens een vet hiphop album te horen.

The Torture Papers is voor mij HET album van 2006 en 2007
Het geeft me het gevoel weer terug te zijn in de jaren 90.
(toen mc's nog niet over blingbling en bitches rapten)
De beats, De sfeer, De tekst, De mc's...... alles klopt.

Waarom heeft niemand het over Chief Kamachi?
Deze MC tilt elke track naar een hoger niveau.
( All Shall perish)
Ain't no need to know my ethno,
cause worldwide is where my respect go
My flow is multi-spectral,
like I'm space based on LSD in trance state dancin' techno
Tellin' y'all haters to let go.
(meesterlijk)

Deze paar zinnen zijn al beter dan HipHop is Death van Nas.
Ik weet niet wie die vergelijking durfde te maken op deze site ......maar A.o.t. P vergelijken met Nas????? Is het zelfde als een goed boek vergelijken met de Panorama. maargoed smaken verschillen. Misschien moet Nas zichzelf maareens afvragen of hij de oorzaak niet is waarom Hiphop death is.

Het Album van Chief Kamachi - concrete gospel is ook zeer aan te raden. (voor alle slimme mensen is gewoon te downloaden via bittorent ) ( voor alle mensen die dat niet snappen.......vraag maar aan Irene)

avatar van wouter-d
Ik vindt kamachi inderdaad ook de beste mc van het album, naast all shall perish is hij ook erg sterk op narrow grave, wat ook een van de vetste beats heeft die ik ooit heb gehoord

avatar van huigert
20 februari zijn ze in Amsterdam, misschien vet. Zouden ze dan met de hele boeven bende op het podium gaan staan?

ik begin dit toch steeds meer te waarderen. 3.5*

randythesavage schreef:

Slimme mensen en torrents.

Vaak hebben mensen het over Triumph. Misschien een hele domme vraag, maar waar hebben ze het dan over? (A)

avatar van MJ_DA_MAN
Triumph is een nummer van Wu-Tang Clan, afkomstig van het album Wu-Tang Forever.

avatar van Rhythm & Poetry
Echt een ongelooflijk dope album is dit. Met o.a. het geweldige Into the Arms of Angels staat er ook nog een echte AOTP klassieker op. Constante plaat van begin tot eind. En net wat beter dan zijn opvolger in 2007. 4,5*

Mr_White
Battly Cry is de beste intro-track aller tijden. Apathy houdt zich niet in en zet gelijk de toon voor de rest van het album. Samen met Celph Titled leveren zij toch wel het beste materiaal op een album vol giganten.

P-DawG
Ik heb net een versie binnengehaald met 4 extra tracks genaamd: The Army, The Presidents Wive, I Against I en Silence And I. Is er iemand die deze tracks ook heeft?

P-DawG schreef:
The Army
Dat is een hidden track op het album Visions Of Ghandi van Jedi Mind Tricks
The Presidents Wive
Hidden track op het album Legacy Of Blood van Jedi Mind Tricks.
I Against I
Nummer afkomstig van het album Violent By Design van wederom Jedi Mind Tricks.
Silence And I
Dat is officieel een nummer van Celph Titled volgens mij, die niet op een regulier album is verschenen (als ik het goed heb), maar wel op de mixtape van Vinnie Paz en een 4 disc-verzamelaar van Celph Titled.

P-DawG
Ok bedankt, ik was er alleen achter gekomen dat I Against I op Violent By Design staat, die andere kende ik nog niet.

avatar van discipline
ik vind wel goed maar het had veel beter kunnen zijn als bijvoorbeeld stoupe alles had geproduceerd maar toch een goed album!

Rene1979
Sorry maar nu weer zo vaak aan het luisteren geen nummer is slecht moest wel naar een 5

avatar van J.M.
Had het op 3,5 staan. Maar dit is echt een dikke 4 waard. Veel topnummers, lekkere beats en goede rappers. Echt nice dit.

ManMonster
Ik weet het niet, beats zijn hard en zeker goed, maar de teksten gaan meestal nergens over waardoor het album toch snel gaat vervelen.. Ik kan er iig niet lang naar luisteren.

Social_Mask
Na een tijdje weer es opgezet, en het doet mij niks meer. Opmerkelijk, want toen dit album uitkwam was ik er helemaal wild (was sowieso erg into JMT en dat is ook afgenomen, dus misschien toch niet zo opmerkelijk) en met name het nummer Into the Arms of Angels vond ik prachtig. Maar nu laat hij mij koud. Spijtig..

avatar van tovast
Precies wat ik verwacht had.
Die JMT sfeer, maar dan nog iets duisterder,
helaas vind ik bij JMT dit een precies genoeg niveau.
Op deze CD staan veel harde tracks, maar ik heb het gevoel dat ze te duister proberen te zijn.

avatar van flow natural
Ik heb hem juist binnen en ga hem zo beluisteren .