Unearth - Watchers of Rule (2014)

Label: eOne

1. Intro (0:43)
  2. The Swarm (3:24)
  3. Lifetime in Ruins (4:12)
  4. Guard of Contagion (3:16)
  5. From the Tombs of Five Below (3:35)
  6. Never Cease (3:25)
  7. ‘Trail to Fire (3:30)
  8. To the Ground (3:15)
  9. Burial Lines (3:04)
  10. Birth of a Legion (3:11)
  11. Watchers of Rule (3:27)
  12. Throes of Remission * (3:34)
  13. Spirit in Black * (4:40)
avatar van james_cameron
Verwoestende metalcore, overdonderend en bikkelhard. Dat deze band kwaliteit in huis heeft staat buiten kijf, maar men is ditmaal iets teveel doorgeschoten in het bedenken van brute riffs en compromisloze schreeuwpartijen. Het liedje wordt meer dan eens uit het oog (oor?) verloren. Je kunt nog zo'n vette muur van geluid neerzetten; wanneer je geen sterke songs in huis hebt verlies je de interesse van de luisteraar. Zo simpel is het. Niet dat de songs hier slecht zijn, verre van dat, maar er is gewoonweg te weinig melodie en afwisseling aanwezig. Volgende keer beter.

Ik kan me vinden in je kritische punten maar ergens vind ik het ook wel erg fijn dat er ditmaal gewoon zonder compromis gebeukt wordt. Als je kijkt naar veel bands in het genre wordt er te veel gas terug genomen voor breakdowns en melodische coupletten. De muzikale belijning is wat mij betreft sterk genoeg per nummer om je de hele track mee te nemen en ook afwisselend genoeg. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik de plaat zeker nog een paar keer moet draaien om met een definief oordeel te komen.