Hall & Oates - Ultimate (2014)

Pop / Soul
Label: Sony

1. Sara Smile (3:07)
  2. She's Gone (5:13)
  3. Rich Girl (2:23)
  4. Do What You Want, Be What You Are (4:34)
  5. Back Together Again (3:26)
  6. It's a Laugh (3:46)
  7. Why Do Lovers (Break Each Other's Heart) (3:14)
  8. I Don't Wanna Lose You (3:45)
  9. Wait for Me (4:01)
  10. How Does It Feel to Be Back (4:35)
  11. You've Lost That Lovin' Feelin' (4:37)
  12. It's Uncanny (3:42)
  13. Kiss on My List (4:21)
  14. Your Imagination (3:32)
  15. One on One (3:53)
  16. You Make My Dreams (3:06)
  17. Private Eyes (3:35)
  18. Family Man [12'' US New Extended Dance Mix] (5:43)
  19. Did It in a Minute (3:38)
  20. Maneater (4:30)
  21. I Can't Go for That (No Can Do) (5:08)
  22. Say It Isn't So (4:16)
  23. Family Man (3:25)
  24. Adult Education (3:54)
  25. Out of Touch (4:07)
  26. Method of Modern Love (5:32)
  27. Possesion Obsession (4:05)
  28. Some Things Are Better Left Unsaid (5:24)
  29. The Way You Do the Things You Do [Live 7'' Version] (4:35)
  30. Everything Your Heart Desires (4:59)
  31. Missed Opportunity (4:46)
  32. Downtown Life (4:27)
  33. So Close (4:40)
  34. Don't Hold Back Your Love (5:13)
  35. Promise Ain't Enough (5:46)
  36. I Can't Go for That (No Can Do) [12"] (6:02)
  37. Maneater [12" US Extended Dance Mix] (5:56)
  38. Adult Education [12"] (7:02)
  39. Out of Touch [12"] (7:36)
  40. Say It Isn't So [12" US Special Extended Dance Mix] (6:43)
  41. Method of Modern Love [12" Arthur Baker Remix] (7:47)
  42. Goodnight and Good Morning (3:18)
  43. Everytime You Go Away ([live] (7:03)
  44. Angelina (2:41)
  45. Daryl Hall and Sounds of Blackness - Gloryland (4:04)
  46. Daryl Hall - Dreamtime (4:44)
  47. Daryl Hall - Stop Loving Me Stop Loving You (4:40)
  48. Daryl Hall - I'm in a Philly Mood (5:13)
  49. Daryl Hall - Help Me Find a Way to Your Heart (4:48)
avatar van foxhusky
In 2004 verscheen ook al eens een verzamelalbum van Hall & Oates met de titel 'Ultimate'. Dit nieuwe album uit 2014 is heel wat anders. Deze heeft in totaal drie CD's met 49 tracks. De laatste paar tracks zijn van Daryl Hall solo. Verder bevat dit album eindelijk de originele 12" uitvoeringen van de grootste hits, maar de hits staan er ook in de korte single versies op. Kortom, een zeer compleet overzicht van het werk van Hall & Oates.

Er zit een boekje bij met daarin een lijst met alle hitlijst noteringen van alle tracks in de US, UK, Duitsland en Nederland. Het valt me op dat Hall & Oates nooit echt veel succes hebben gehad in Nederland: 6 tip noteringen en 4 maal in de top 40, de hoogste was 'Adult Education' op 4e plaats in 1984. In de US hadden ze veel meer succes: 6 maal een nummer 1 positie. Maar niet met 'Adult Education', die haalde in de US 'slechts' de 8e plaats.

Zelf vind ik 'Method of modern love' wel een hoogtepunt, nooit in de Nederlandse hitlijst, ook geen tip. Ook de vele 12" uitvoeringen op deze verzamelaar zijn geweldig, de reden voor om juist dit album te kopen.

avatar van Edwynn
Ik heb Daryl Hall eens gezien in Londen. Sindsdien heb ik een behoorlijk zwak voor deze gast. Maar alweer zo'n verzamelaar? Daar zijn er al duizend van geloof ik. Ik ben wel nieuwsgierig voor welke liveversie van Everytime You Go Away gekozen is. Een klein smetpuntje is natuurlijk het weglaten van het Dance On Your Knees intro bij Out Of Touch. Schande gewoon.
Voor mijzelf uitrekenend vind ik het jaren 80 spul het leukst en dan boeien de volledige albums me meer dan ellenlange verzamelalbums. Naar livespul ben ik wel nieuwsgierig maar daar staat niet veel van op, zo te zien. Dan zou ik geneigd zijn om bij deze te vinden dat het een nogal overbodig ding is.

avatar van foxhusky
Nee, niet mee eens. Deze verzamelaar wijkt nogal af ten opzichte alle anderen doordat er vele originele 12" versies op staan. Alleen al daarvoor is dit album zeer de moeite waard. Gelukkig staan er niet veel live-uitvoeringen op, daar heb ik dan weer niets mee. Smaken verschillen.

avatar van vigil
Ik heb de best fijne Do What You Want 4 cd box en de derde cd van deze set zou een mooie aanvulling zijn

avatar van iggy
foxhusky schreef:

Ik kan me bijna niet voorstellen dat die 12" versies iets toevoegen. Toegegeven dat dat puur persoonlijk is. Ik heb namenlijk 0,0 met dat 12" gedoe. Ik vraag me ook altijd af welke invloed de muzikanten nu daadwerkelijk hebben op dat 12" gedoe.

Ik heb de compilatie The Essential Collection uit 2001.

Zelf ben ik een grote voorstander van 12" ers en ze hebben in veel gevallen een meerwaarde t.o.v. de singles,extra lang genieten dus.
In dat opzicht vind ik de Japanse verzamelaars uit 2003 12 inch Collection vol.1 & 2 een betere keuze.
Nadeel is dan weer dat ze vrij prijzig zijn...

De solo single van Daryl Hall I'm In A Philly Mood is soul op z'n best,een totaal andere sound dan Hall & Oates in the 80's.Ik hou van beiden.

avatar van vigil
De echte jaren 80 liefhebber herken je vaak aan zijn (of haar) liefde voor de 12".

avatar van Edwynn
Ik ben altijd meer van de albumversies. 12" dingen vind ik zelden iets toevoegen. Meestal zijn dat vervelende variaties op de oorspronkelijke mix die vaak gewoon goed was.

avatar van foxhusky
De 12" versies voegen zeker wat toe in mijn ogen. Als ik een (korte) single goed vind, dan wil ik meestal ook graag een langere versie horen. Ik heb het dan wel over die typische 'extended version' uitvoeringen uit de jaren 80. Een totale remix door een vage DJ heb ik ook vaak niets mee. Maar daar gaat het hier bij Hall & Oates niet over. Op dit album staan originele 12" versies.
Toegegeven, niet alle nummers lenen zich voor een langere 12" versie, maar vaak wel. Daarom ben ik blij met al die re-issues en verzamelalbums die de laatste jaren verschijnen, vol met 12" versies. Voor mij dé reden om het album te kopen.