In 2004 verscheen ook al eens een verzamelalbum van Hall & Oates met de titel '
Ultimate'. Dit nieuwe album uit 2014 is heel wat anders. Deze heeft in totaal drie CD's met 49 tracks. De laatste paar tracks zijn van Daryl Hall solo. Verder bevat dit album eindelijk de originele 12" uitvoeringen van de grootste hits, maar de hits staan er ook in de korte single versies op. Kortom, een zeer compleet overzicht van het werk van Hall & Oates.
Er zit een boekje bij met daarin een lijst met alle hitlijst noteringen van alle tracks in de US, UK, Duitsland en Nederland. Het valt me op dat Hall & Oates nooit echt veel succes hebben gehad in Nederland: 6 tip noteringen en 4 maal in de top 40, de hoogste was 'Adult Education' op 4e plaats in 1984. In de US hadden ze veel meer succes: 6 maal een nummer 1 positie. Maar niet met 'Adult Education', die haalde in de US 'slechts' de 8e plaats.
Zelf vind ik 'Method of modern love' wel een hoogtepunt, nooit in de Nederlandse hitlijst, ook geen tip. Ook de vele 12" uitvoeringen op deze verzamelaar zijn geweldig, de reden voor om juist dit album te kopen.