Find Hope in Darkness - Locked So Tightly in Our Dreams (2014)

Belgiƫ
Electronic
Label: Moving Furniture

1. Fading Memories (21:14)
  2. Last Breath (22:19)
avatar van kobe bryant fan
KindaMuzik plaatste net een mooie en positieve review van deze plaat: Find Hope in Darkness - Locked so Tightly in our Dreams : albumrecensie op KindaMuzik

avatar van Silky & Smooth
Er is duidelijk groei te horen in het werk van Find Hope In Darkness. Zijn debuut vond ik al goed. Vanzelfsprekend waren er wat kritiekpuntjes, maar dit aantal nam al af bij zijn EP. Bij Locked So Tightly in Our Dreams kan ik eigenlijk helemaal geen verbeterpunten ontdekken. Alles valt op zijn plaats en het resultaat is een constant sterke, sfeervolle plaat.

Wat ik knap vind aan deze plaat is de sfeer die hij neerzet. De muziek is niet spannend in de zin van verrassende wendingen in de producties, maar het is echt de muziek zelf die spannend is. Met diepe, duistere klanken creëert hij tweemaal een 20 minuten durende opbouw naar een climax die er niet komt. Toch wordt het nergens slaapverwekkend. Verre van dat zelfs! De muziek blijft interessant door subtiele toegevoegde lagen en geluiden. Ik had het gevoel dat ik naar een soundtrack luisterde. Het doet mij erg denken aan de muziek van films als Drive en Spring Breakers. Niet eens zozeer qua sound, maar het heeft wel hetzelfde hypnotiserende effect op mij als de muziek van Cliff Martinez.

Glenn vertelde mij dat het ook zijn bedoeling was om de muziek als een film te laten klinken en daardoor kan alleen maar zeggen dat dit een geslaagd project is! De prachtige en originele artwork maakt het helemaal af (al had het papier wel iets zwaarder gemogen )!

avatar van kobe bryant fan
Bedankt, fijn om te horen!

Sietse
Silky & Smooth schreef:
(al had het papier wel iets zwaarder gemogen )!

Dat was ook zo besteld, maar is helaas niet helemaal gegaan zoals moest (ik had 230 gram aangegeven, maar per ongeluk is het 200 geworden...)
Maar hij blijft goed rechtstaan dus en het ziet er geweldig uit, daar ben ik dus helemaal tevreden mee.

avatar van Silky & Smooth
Okee, jammer dan! Verder leuke en originele verpakking met mooie artwork!

avatar van itchy
Mooie plaat Glenn! Klinkt heel doordacht en volwassen, en doet niet onder voor sommige van je oudere en meer ervaren dronecollega's.

itchy schreef:

Bedankt! Fijn om te horen!

avatar van Jazper
Leuk deze weer eens op te zetten. Of nou ja, leuk.. echt vrolijk wordt het niet. Maar aan kracht heeft het niet ingeboet. Diep, donker en als ie is afgelopen nog even nagenieten van de stilte.

Ponty Mython
Na 2017 is het stil geworden rond deze (jonge) artiest. Zou 'ie andere interesses hebben gevonden?

avatar van -SprayIt-
Zijn laatste inlog was 24 november 2019, kobe bryant fan.

Ponty Mython
-SprayIt- schreef:
Zijn laatste inlog was 24 november 2019, kobe bryant fan.

Ik bedoelde meer in muzikaal opzicht. Na 2017 nagenoeg geen output meer, op 2 hele korte demo's na op zijn soundcloud. Ook niets te vinden op het label van oud-user Sietse.

avatar van Poles Apart
Misschien zich nu volledig op basketballen gestort?

avatar van Masimo
Ponty Mython schreef:

Vorig jaar een track op een MFR-verzamelaar met een nummer uit 2019, maar dan onder een andere naam: Yukiguni | Distorted Nude | Moving Furniture Records - movingfurniturerecords.bandcamp.com