Find Hope in Darkness - Locked So Tightly in Our Dreams (2014)

Belgiƫ
Electronic
Label: Moving Furniture

1. Fading Memories (21:14)
  2. Last Breath (22:19)
Sietse
Debuut cd van onze eigen Find Hope In Darkness.
28 november uit, maar nu alvast te bestellen.

Locked So Tightly In Our Dreams | Moving Furniture Records - movingfurniturerecords.bandcamp.com

avatar van Rhythm & Poetry
Leuk! Ik ga deze plaat zeker een kans geven. Fraai artwork alvast.

avatar van Eveningguard
Geweldig artwork inderdaad. Ik denk dat ik 'm sowieso binnenkort wel ga aanschaffen om onze Glenn te steunen.

avatar van JSPR_G
Fascinerende hoes, dat zeker!

Sietse
Hoes is ontworpen door kunstenares Helena Sanders.
De gehele hoes is nog wat groter en wordt omgevouwen naar A5.

Binnenkort zal ik wat foto's posten (als alles binnen is).

avatar van -SprayIt-
Mooi! Ga zometeen luisteren. Artwork echt prachtig idd.

avatar van trebremmit
Ik heb het al even beluisterd via bandcamp.
Knap gedaan kan ik wel zeggen, vooral Last Breath is erg mooi.
Vind deze release wel het beste wat je tot nog toe gemaakt hebt.

avatar van Premonition
Zelfs Sietse raakt geïnspireerd, misschien dat hij zich toch niet uitschrijft

Tof Glenn en Sietse dat jullie elkaar in dit project vinden.

deric raven schreef:
Tof Glenn en Sietse dat jullie elkaar in dit project vinden.

Dat vind ik ook!

Sietse schreef:
Debuut cd van onze eigen Find Hope In Darkness.
28 november uit, maar nu alvast te bestellen.

Wat is Darkness Overwhelms dan?

sxesven
Een digitale release?

sxesven schreef:
Een digitale release?

tuktak
Alles zelf opgenomen of zijn er nog wat credits voor samples in het boekje te lezen?

tuktak schreef:

Ja, behalve de field recording in Fading Memories.
Maar daar staan geen rechten op.

kobe bryant fan schreef:

Oeps dat wist ik niet eens

Of gaat dat niet over Darkness Overwhelms?

sxesven
kobe bryant fan schreef:

Meer info over de CD vind je op de Bandcamp pagina.

Volgens je Bandcamp is Darkness Overwhelms toch echt alleen een digitale release.

Sietse schreef:

Oeps dat wist ik niet eens

Of gaat dat niet over Darkness Overwhelms?

Nee, ik bedoelde dat 'Locked Tightly In Our Dreams' ook te krijgen is op CD, ik dacht dat Sven dat bedoelde. Darkness Overwhelms is inderdaad enkel digitaal te verkrijgen.

Sietse
Ahh oke. dan is dat ook weer opgeklaard

Ponty Mython
Best aardig dit. Fading Memories is voor mij het beste van de twee nummers. het kabbelt lekkert voort, maar toch zit er genoeg variatie in om niet saai of vervelend te worden. En dat voor 20+ minuten, bravo! Jammer genoeg kon Last Breath me niet tot het einde boeien. Het tempo lijkt iets omhoog te gaan en het klinkt nogal onheilspellend, maar zo ergens rond de 12 minuten begon ik er een beetje genoeg van te krijgen. Het afbouwen is dan wel weer knap gedaan. Al met al heb ik me toch zo'n 35 minuten goed vermaakt, hoewel het mijns inziens wel wat korter had gemogen, vooral wat het 2e nummer betreft.

Sietse
Find Hope In Darkness in de Gonzo Circus waar hij oa. over dit album praat.

In de Gonzo Circus

Ponty Mython
Release je ook deep house op je label?

Sietse
nope, ik kan echt helemaal niets met beats, en al helemaal niet met house Ponty Mython.

Linus Van Pelt
Ik krijg vooral bij Last Breath een Windy and carl gevoel en dan van hun meer minimale nummers. Knappe cd dit die prima achtergrond heeft bezorgd bij mij examenweken.

Linus Van Pelt schreef:

Bedankt!

avatar van Jazper
Mooi hoe het rommelt onder de oppervlakte. De diepe pulserende klanken doen zwaarmoedig aan en als dat dan wegebt, voelt dat best bevrijdend (hoop in de duisternis?). Maar echt heel vrolijk wordt het nergens. Last Breath geeft me op sommige momenten zelfs het welhaast pijnlijke gevoel van onvermijdelijkheid dat ik ook bij The Disintegration Loops van Basinski hoor.

Hoe dan ook. Mooi gedaan

avatar van kobe bryant fan
Bedankt! Fijn dat je de vergelijking met Basinski maakt, want ik moet bekennen dat zijn werk toch mijn grootste inspiratiebron was voor Last Breath.