Een Zwaar Hart (2001)

met Taraful Palatca

8. Zonder Titel (13:20)

met Lako Aladar

neo
Een Zwaart Hart is een documentaire van de KRO over, je raad het al; zigeuners. Menigeen zal afweten van gypsy jazz en andere stijlen. Het soort wat in deze docu en op de cd te horen is de puurste traditie zoals men ooit begon. Geen invloeden van buitenaf, zoals we die kennen van de vele ontarmingen in de vele stijlen wereldmuziek. Nee enkel een kleine band met verscheidene snaarinstrumenten, muziek zo puur, vrolijk, maar met een soms ietwat tragisch randje. De Mera Gypsy Band werd pas bekend in eigen land teon ze in het buitenland hoge ogen gooide. Zou de docu graag eens zien. Zal trouwens ook wel niet de enige zijn die gypsy muziek mooier en aanstekelijker vind indien andere stijlen/culturen erbij betrekt. Vandaar maar 4 sterren

avatar van MichelDumoulin
neo schreef:
Een Zwaart Hart is een documentaire van de KRO

apart, er staat toch bovenin op de hoes VPRO presenteert:

En het platenlabel is zelfs VPRO!

neo
Wat is daar vreemd aan? De BBC brengt zo ook hordes muziek van hun documentaires uit op hun eigen label. Edit; een fout in mijn recensie. Het is VPRO.