menu

Edenbridge - The Grand Design (2006)

mijn stem
3,78 (9)
9 stemmen

Oostenrijk
Metal
Label: Massacre

  1. Terra Nova (6:30)
  2. Flame of Passion (6:36)
  3. Evermore (3:44)
  4. The Most Beautiful Place (3:09)
  5. See You Fading Afar (4:46)
  6. On Top of the World (5:05)
  7. Taken Away (4:14)
  8. The Grand Design (10:17)
  9. Empire of the Sun * (5:22)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 44:21 (49:43)
zoeken in:
avatar van Rinus
4,0
Edenbridge blijf top kwaliteit albums afleveren. Zo ook met deze. Hier zit een Nederlands tintje aan, want Robby Valentine speelt mee op keyboards. En het artwork is weer prachtig, zoals altijd.

avatar van Ayreonfreak
3,5
Op zich is dit een lekker vlot album met een zangeres die een kristalheldere stem heeft. Ik heb hem een jaar of anderhalf een keertje binnengehaald, en 1 keer beluisterd. Toen was ik niet onder de indruk, maar onlangs toch maar weer eens opnieuw geprobeerd. Technisch is het allemaal wel goed, met een redelijk eigen identiteit, ondanks dat het de zoveelste “Nightwish” kloon is. Er staan wel prettige tracks op, waaronder bijv. Flame of Passion.
Van “on the top of the world” zou je bijvoorbeeld kunnen zeggen dat het een vlot liedje is, maar ik hou het meer op een song wat het goed zou doen op een songfestival…Beetje “fout” dus.. De hand van Robby Valentine is ook goed te merken, de band gebruikt veelvuldig koortjes in de achtergrondzang. Maar daartegenover de wat mindere aspecten van dit album staat een geweldige titeltrack; “the grand design”, maar ook het “empire of the sun” is de moeite van het beluisteren waard. Ook staan er een paar goede gitaar solo’s op dit album.

Ondanks dat de zangeres erg goed kan zingen, kan ze weinig variatie in haar stem gooien, wat op den duur wel een beetje jammer is, en een beetje eentonig.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:04 uur

geplaatst: vandaag om 01:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.