Hit Machine (1975)

Label: Arcade

1. Teach In - Goodbye Love (2:50)
  2. KC & The Sunshine Band - Get Down Tonight (3:04)
  3. Husky - Give It Up (2:42)
  4. The Stylistics - Can't Give You Anything (But My Love) (3:15)
  5. Brotherhood of Man - Kiss Me, Kiss Your Baby (3:06)
  6. Long Tall Ernie & The Shakers - Rockin' Rocket (3:10)
  7. Mike Berry - Tribute to Buddy Holly (2:35)
  8. Limousine - Daddy Grandpa (3:30)
  9. Esther Phillips - What a Diff'rence a Day Makes (3:10)
  10. Catapult - The Stealer (2:47)
  11. Cliff Nobles & Co. - The Horse (2:41)
  12. Afric Simone - Hafanana (2:39)
  13. Tammy Wynette - Stand by Your Man (2:39)
  14. The Trammps - Save a Place (2:57)
  15. Billy Swan - I Can Help (2:57)
  16. Albert West - For the Good Times (3:43)
  17. Minnie Riperton - Lovin' You (3:24)
  18. Earth, Wind & Fire - Shining Star (2:52)
  19. Typically Tropical - Barbados (3:24)
  20. Mariska Veres - Take Me High (2:55)
  21. Gloria Gaynor - (If You Want It) Do It Yourself (2:49)
  22. Paul de Senneville & Olivier Toussaint - Dolannes Melodie (3:30)
avatar van nlkink
Kennen jullie deze, zaaf, Dibbel?

avatar van musician
Ik ben blij met je berichten (en invoeren van albums voor zover nog niet gebeurd is) dan kan ik mooi mijn verzamel LP collectie bijhouden. Tot nu toe heb ik ook elke compilatie die je opgevoerd hebt

Over Veronica gesproken: hier staat The Horse op, van Cliff Nobles. Een toch fraaie oude Veronica Tune!

avatar van caravelle
Albert West is ook altijd populair op deze verzamel lp's als vullertje. Leuk om deze verzamelaars nu weer eens te draaien maar hoogstaand zijn de meeste niet. Leuke tijdsdocumenten met hier en daar een fijne verassing.

avatar van nlkink
Invoeren of inbrengen doe ik niet musician maar deze week vind ik het wel erg leuk om ze op te sporen, evt. te beoordelen en een berichtje bij te schrijven.
Het zoeken deed ik eerst door zelf titels te verzinnen met 20 (fantastic/super/big you name it) hits maar sinds gisteren gebruik ik Discogs ernaast. Eerst Arcade of K-Tel intypen en dan bij de verzamelaars various uit de periode 1972-1979 kijken en die titels overkloppen in het zoekvenster hier bij MM. Dank voor je waardering.
Was mij ook al opgevallen dat ze overal Albert West tussenplakken caravelle, maar dat is nog altijd beter dan de Havenzangers.

avatar van Dibbel
Ik weet niet of ik deze heb. Het zou kunnen.
Al staan er wel zomaar een stuk of 4 nummers die ik op het eerste gezicht niet mee kan zingen.
De laatste grote verzamel-LP zolderinventarisatie die ik heb gedaan is ook al weer 4 jaar geleden, maar deze is pas in november 2014 ingebracht dus....
En nee, het is nu nog te warm op zolder.
En ze mogen van mij, logistieke autist, pas in het koffertje na inschrijving en stickertje.

Get Down Tonight, The Stealer, Shining Star, Daddy Grandpa en I Can Help zijn awesome.

avatar van caravelle
Jazeker Nlkink, die Albert West dook ook overal op in die tijd. Het had volgens mij ook weinig gescheeld of niet Teach in maar hij naar het songfestival van 1975 zou gaan. Later was hij nogal bekend van Sterrenslag. In 1986 moest Albert Hammond zijn carrière weer een kleine boost geven, of was het andersom? Daarna zo een beetje in het Ben Cramer circuit terecht gekomen maar dat zal ik nog eens opzoeken!

avatar van nlkink
Mijn tante, in de zeventiger jaren een mooie roodharige vrouw, was een grote fan van Albert West. Zo krijg je iets meer van zo'n artiest mee. Ik was echter niet op de hoogte van het feit dat hij op een haar na aan het songfestival had meegedaan. Naar aanleiding van haar verzameling heb ik veel Albert West entries op MM en op Discogs ooit eens geactualiseerd en bijgewerkt.

zaaf
Briljant. Waarom worden dergelijke goede ideeen meteen weer vervangen door nog betere?

avatar van nlkink
Wij hebben in ons publieke bestel toch best wel creatieve mensen . Hoe zouden die vergaderingen zijn gegaan waar deze procedure is bedacht? Dat moet toch welhaast een surrealistische belevenis zijn geweest........

avatar van caravelle
Is dit geen mooie uitzending waard voor Andere tijden sport, eh ik bedoel Andere tijden Songfestival? Zijn hier trouwens nog beelden van ?