The Agonist - Eye of Providence (2015)

Canada
Label: Century Media

1. Gates of Horn and Ivory (3:25)
  2. My Witness, Your Victim (4:47)
  3. Danse Macabre (4:01)
  4. I Endeavor (4:08)
  5. Faceless Messenger (5:00)
  6. Perpetual Notion (4:34)
  7. A Necessary Evil (3:44)
  8. Architects Hallucinate (4:30)
  9. Disconnect Me (3:32)
  10. The Perfect Embodiment (5:13)
  11. A Gentle Disease (3:45)
  12. Follow the Crossed Line (4:11)
  13. As Above, So Below (7:57)
avatar van james_cameron
De band heeft onlangs zangeres Alissa White-Gluz verloren aan Arch Enemy, maar men is deze aderlating bijzonder goed te boven gekomen. Met nieuwe zangeres Vicky Psarakis in de gelederen (blijkbaar ontdekt via een filmpje op YouTube) maakt men een overtuigende doorstart. De technische metalcore van de vorige albums is simpeler en meer direct geworden, maar de songs zitten nog steeds zeer degelijk in elkaar en alles ligt goed in het gehoor. Daarnaast klinkt mevrouw Psarakis compleet op haar plaats binnen het totaalgeluid. Met haar kan de band nog wel een tijdje voort.

avatar van Edwynn
Niewe zangeres is een stuk veelzijdiger en dus beter dan de vorige. Muzikaal blijft het wat hangen in de 'safe mode'. Geen vooruitgang maar ook geen achteruitgang ten opzichte van de vorige releases/