Hans Zimmer - The Da Vinci Code (2006)

Duitsland
Score
Label: Decca

1. Dies Mercurii I Martius (6:03)
  2. L'esprit des Gabriel (2:48)
  3. The Paschal Spiral (2:49)
  4. Fructus Gravis (2:50)
  5. Quodis Arcana (6:07)
  6. Malleus Maleficarum (2:19)
  7. Salvete Virgines (3:14)
  8. Daniel's 9th Cipher (9:31)
  9. Poisoned Chalice (6:19)
  10. The Citrine Cross (5:22)
  11. Rose of Arimathea (8:12)
  12. Beneath Alrischa (4:23)
  13. CheValiers de Sangreal (4:07)
  14. Kyrie For The Magdalene (3:55)

met Richard Harvey

S7efan schreef:
Film gezien en heb van de score niets onthouden. Zegt genoeg denk ik. De film vond ik helaas ook niet boeiend.

Zegt wat over de verwerking en mixing ervan in de film, ja. Maar luister hem op CD en geloof me, hij zal nog wel een paar dagen in je hoofd rondspoken

avatar van Hans Brouwer
shappy1010 schreef:
De film schijnt al helemaal kut te zijn.
Is dat zo?? Ik hoor alleen maar positieve berichten

Vooral de muziek op het slot, vind ik prachtig. Als hij bij het Louvre staat.. dat raakte me wel..

shappy1010
neo schreef:
Het lijkt mij dat je je bij het bekritiseren van een film naderhand niet praat over de hoe goed de muzikanten waren, maar meerof het effectief was lijkt mij. Maar welke topic is daar dan al over geweest?

topic heette film critici vs. muziek critici van mijzelf, kan hem niet meer vinden though...

Een mooie score, dat wel, maar hij kon me lang niet zo boeien als ik aanvankelijk gedacht had. Slechts enkele tracks vind ik goed, en die ene tracks zijn dan ook meteen fenomenaal en slepen je mee op een fantastische reis, maar zodra het koor weer begint te zingen is voor mij de lol er af. Een té hoog kerkgehalte van enkele nummers zorgt ervoor dat deze film niet de beoogde vijf sterren haalt, terwijl deze zelfde muziek wel goed in de film paste. Wat weer leid tot mijn volgende punt: alleen de tracks die ik mooi vond kon ik écht goed terugplaatsten in de film, sommige tracks waren voor mij zelfs volkomen onbekend. Maar dat zal dan wel weer aan mij liggen. Hoe dan ook, de soundtrack was prachtig op enkele tracks na die me totaal niet konden boeien, zonde, want de tracks die wél goed waren, zouden zo voor een top score hebben gezorgd.

4.0

avatar van stephan
Ik heb in recente jaren slechts bij 3 filmscores letterlijk tranen in mijn ogen gekregen.
Uiteraard is beeld bij dit gegeven een belangrijke factor, maar de muziek gaf de doorslag. Bij 2 van deze drie film deed Hans Zimmer de muziek.
De eindsequentie van TDVC deed me de aftiteling troebel zien. Wat een Score!!

neo
En de derde stephan?

Gabriel Yared

neo
Ah The English Patient.

avatar van thomzi50
Vier sterren voor deze score. Mooi geheel, vooral sterk door de explosies op aangename momenten en de tempoversnellingen.

avatar van stuntman_jasper
Wat een goede score zeg! Zo mysterieus. Dit is echt heel anders dan ander Zimmer werk vind ik. Echt een score met een lange houdbaarheidsdatum.

avatar van JohnWilliams
Tsja, ik heb dan wel een jaar geleden gestemd. Toch zit ik er sterk over na te denken hem een half puntje lager te geven vanwege die kerkkoren...

avatar van stuntman_jasper
Ik vind die kerkkoren juist erg goed passen bij dit soort film/muziek.

Ieder zijn smaak

een goed album. zitten wel een paar mindere tussen. maar de gene die goed zijn zijn dan ook zeer sterke nummers.

Akron777
Mooi rusitg album. De kracht druipt er echter wel mooi vanaf. Zimmer's werk bij bijvoorbeeld Pirates is dan weer een stuk heftiger. Maar dat komt uiteraard ook door de achtergrond van de film. Het kerkelijke bij dit werk spreekt me aan, het geeft de muziek zo'n lugubere sfeer. Vooral Chevaliers de Sangreal is een mooi stukje. Deze plaat laat een rustige Zimmer zien, wat ook weer iets goeds over zich heeft.

avatar van HANSZIMMER
Voor mij is Chevaliers de Sangreal van alle muziek die ik van zimmer gehoord heb het allerbeste!

avatar van Spock2011
HANSZIMMER schreef:

Daar sluit ik me bij aan . Schitterende compositie.

HANSZIMMER schreef:

Is ook gelijk het beste nummer, de rest valt me wel een beetje tegen wanneer ik het zo achter elkaar beluister. Daarom 3,5*.

avatar van davy jones
The Da Vinci Code, een film waar veel over werd gesproken. Waar de film fameus tegenviel, kan dat niet van de muziek van Hans Zimmer gezegd worden. Want de score staat als een huis. Zimmer laat hier zijn meest "Klassieke" kant zien en geeft ons een score met veel orkestraal geweld en met veel koor waardoor de score een religieuze tint krijgt. Maar iedereen kent dit meesterwerk vooral door Chevalier De Sangreal. Vele mensen zeggen dat dit één van de beste compositie is die Zimmer ooit heeft geschreven. Ik sluit mij daar niet bij aan. Ik ben van mening dat Chevaliers De Sangreal gewoon HET beste is wat Zimmer ooit heeft geschreven.Deze score vind ik algemeen het beste werk van onze Duitse vriend. Zimmer doet zjn naam alle eer aan, en levert daarbij één van de beste scores af van het laatste decenium. Daarom de volle 5*

avatar van tbouwh
Schitterende filmmuziek. Ik had deze score nog nooit uitgebreid beluisterd, aangezien ik de film echt dramatisch vond ( in contrast met het sterke boek ), wel kende ik wat fragmentjes. Deze score is niet echt heel Zimmeriaans over het algemeen, maar de klassieke composities zijn prachtig en ik vind de kerkkoren WEL een toegevoegde waarde. song 2 en 3 vind ik qua inhoud wat weinig toevoegen, maar het geheel is schitterend; de score bevat ook fijne langere tracks, en alhoewel er weinig grote spanningsbogen inzitten ( Beneath Alrischa is er bijv wel eentje ) blijft de sfeer me boeien. Aan het einde pakt Zimmer dan flink uit met het schitterende Chevaliers-thema. Ook de afsluitende track mag er zijn, met die schitterende zangstemmen eronder.
Ja, dit is een prachtig geheel; misschien niet mijn persoonlijke favoriet, maar wel een kwalitatief hoogstaande score.

avatar van Waste Management
''Chevaliers de Sangreal'' en ''Kyrie for the Magdalene'' zijn de beste tracks

avatar van Waste Management
Waste Management schreef:
'Chevaliers de Sangreal' en 'Kyrie for the Magdalene' zijn de beste tracks
Ook 'Daniel's 9th Cipher'.

Chevaliers de Sangreal, mooier wordt filmmuziek niet. Een van zijn beste scores, samen met Gladiator en Inception.