Sabled Sun - 2145 (2012)

Zweden
Electronic
Label: Cryo Chamber

1. Intro (2:28)
  2. This Is Where the World Ends (5:49)
  3. Abandoned (5:22)
  11. The Facility (2:17)
  12. The Ancient (2:30)
  13. A New Sun (4:28)
  14. Acid Rain (4:47)
  15. Transmission / Outro (5:33)
avatar van Broem
Dark ambient is de beschrijving van dit project van Simon Heath. Ik ben via een ander album van hem Atrium Carceri - The Untold (2013) op dit album gekomen. Bijzondere soundscapes die mij erg aantrekkelijk in de oren klinkt. Een mix van Stars of the Lid en Godspeed maken het beluisteren een bijzondere ervaring. Je weet niet goed welke kant het op gaat en iets in het repeterende karakter van de songs betoverd me. Ik weet niet goed hoe dit gaat beklijven maar voor nu...fantastisch.

Zephyr
Na 3 keer deze eersteling van Sabled Sun geluisterd te hebben, weet ik ook nog niet of dit een 'blijver' gaat worden. Maar per luisterbeurt wordt ie beter en beter.

Een soort van "Apocalyptische Ambient"; zo zou ik dit willen benoemen.
Echt een beklemmende sfeer, die er geschapen wordt.
De titels van de tracks spreken wel voor zich, als je die eens rustig doorneemt.
De laatste 3 tracks zijn voorlopig mijn favorieten, zonder de andere nummers te kort te doen.

Er zou zo maar een hoge waardering uit kunnen rollen, als 2145 na nog wat luister-sessies nog steeds zo goed bevalt.