Junkie XL - Today (2006)

2. Mushroom (6:44)
  3. Such a Tease (5:53)
  4. Today (6:41)
  5. Drift Away (4:57)
  6. I've Got a Xerox to Copy (5:56)
  7. Even in This Moment (1:55)
  8. Yesterdays (3:55)
  9. Honey (3:51)
  10. We Become One (4:46)
avatar van musicfriek
Ben dit album nu in zijn geheel aan het beluisteren.

Dit klinkt heel erg veelbelovend!! Single Today vind ik al prima plaatje, maar er staan betere nummers op.

Dit gaat een mooie zomer worden!

avatar van VanDeGriend
Ben idd ook erg benieuwd. Was erg verrast over de lauwe respons op de vorige, prima, cd. Integere knaap ook.

Dit album verrast me wel moet ik zeggen. Het is toch allemaal wat anders dan ik gewend ben van Tom Holkenborg.
Het geluid van de laatste Yonderboi komt hier zeker ook weer terug (Tom had een dikke vinger in de Splendid Isolation pap). Erg mooi wel. Ook het melancholische gitaar/new wave geluid wat vermengd is met de electronica vind ik knap gedaan.
Echt raken doet het me allemaal nog niet, maar het zou me niet verbazen als dit op de langere termijn gaat veranderen.

Electro_
Is het een beetje in de stijl van die video, Today? Dat vind ik namelijk één van de meest irritante video's van dit moment.

Ken heel de video niet

Het nummer?

Hij wou Strawberry Field Forever ook al na spelen

Ik vind dat nu juist wel een aardige clip. In ieder geval de eerste keer dat je hem ziet is ie wel amusant.

Dat van Strawberry Fields Forever is trouwens andersom. Er is hem gevraagd dat te remixen (a la A Little Less Conversation van Elvis), maar daar had hij geen zin in.

avatar van Yak
Yak
Bob Cremers schreef:
Hij wou Strawberry Field Forever ook al na spelen

Dat was hem aangeboden, maar hij heeft het afgewezen omdat hij geen gimmick van zichzelf wilde worden.

Hij vondt het niks aan.

avatar van musicfriek
Haha, dat zou ook zomaar kunnen ja....

Electro_ schreef:
Het nummer?

Ik vind van wel ja.

Ik denk zelfs dat een aantal Editors-, Interpol- en Bloc Party-liefhebbers hier misschien ook wel wat mee kunnen.

En natuurlijk ook de liefhebbers van die laatste Yonderboi

Bob Cremers
Misschien is Helter Skelter iets.

De vocals op dit album zijn overigens afkomstig van ene Nathan Mader.

Bob Cremers schreef:
Misschien is Helter Skelter iets.

Hij wilde ueberhaupt niet meer oude krakers in een nieuw jasje steken.

En die Nathan, zouden we die moeten kennen?

herman schreef:
En die Nathan, zouden we die moeten kennen?

Volgens mij niet. Er schijnt bewust een onbekende zanger zijn aangetrokken i.p.v. al die bekende namen op de vorige cd.

avatar van musicfriek
Er circuleren verschillende hoezen van dit album, weet niet of dit de juiste wordt.

Ik ken er nog eentje die regelmatig opduikt, dat klopt. Deze staat op de site van Junkie XL.

musicfriek schreef:

Ik ben er al achter hoe het zit: de hoes zoals je hem hierboven ziet is de enige echte hoes, die andere is de hoes van de single en tevens titelnummer Today

avatar van chansadres
herman schreef:

Hij wilde ueberhaupt niet meer oude krakers in een nieuw jasje steken.

Dat is niet geheel correct.
Tom zegt zelf in interviews dat hij van klassiekers afblijft zoals Strawberry Fields Forever.
A little less conversation was echter een b-kantje van Elvis en viel daarom buiten klassieker, ookal is Elvis een grote bekendheid.
Datzelfde wilt hij ook graag doen met de Beatles (een nooit eerder gereleasde song of b-kant remixen).

avatar van platedraaier
Ik heb deze cd vandaag 3x gedraaid en ik ben niet onder de indruk. De nummers zijn erg lang en saai.
Vooral van de simpele beats en vele herhalingen kreeg ik af en toe behoorlijk de zenuwen.
Ik hoorde hem liever in de tijd met Rudeboy samen.
Daar zat tenminste nog energie in. Dit is saai.

Electro_
Staat nu op de Luisterpaal, en zoals ik al had verwacht eigenlijk vind ik er niks aan. Alleen I've Got a Xerox to Copy vind ik wel leuk 2*

avatar van VanDeGriend
Ik merk dat ik deze cd stiekem vrij vaak op zet. Lekker ontspannen en behoorlijk sfeervolle cd. Halfje erbij maar voor goede gast Tom!

avatar van Justinx
Today single is ongelooflijk cool. De rest van de cd daarentegen is erg beneden de peil...

avatar van VanDeGriend
Raar geval deze cd. kan moeilijk zeggen dat t wereldschokkend is maar iedere keer als de zon schijnt, gaat deze de speler in. Stiekem misschiem wel de meest gedraaide cd van de laatste maanden. Luistert gewoon heel erg lekker weg.

avatar van Reijersen
De uitdrukking 'luistert goed weg' is al gevallen. En dat is het ook gewoon met deze plaat. Het luister lekker weg. Gewoon zo'n plaat die je er af en toe instopt en lekker weg luistert.

3,5 ster.

avatar van oruiz
nouja zo slecht vind ik hem nou ook weer niet. staan wel een paar lekkere nummers op

avatar van trebremmit
Ik had dit album nog nooit echt goed beluisterd, alleen de single Today en het beste nummer van de plaat Mushroom. Nu ik hem helemaal gehoord heb vind ik het een tof album, heel anders dan zijn vorige albums alleen het laatste nummer is wat saai.

Paulus90
Heb het album al een tijdje, en vind het erg fijn om te luisteren. Je zou kunnen zeggen dat alle nummers op elkaar lijken, maar dan heb je de cd waarschijnlijk vluchtig even beluisterd. Er zit best veel afwisseling in de nummers. Het is gewoon die aparte Dance-stijl en daar moet je van houden. Dat doe ik persoonlijk wel, kan heerlijk wegdromen bij deze muziek wanneer ik bijvoorbeeld in de trein zit. Hoogtepunt voor mij is ´I´ve got a Xerox to copy´.

Pastichio Rocker
De eerste 2 nummers zijn erg goed, maar daarna zakt ook dit album van Holkenborg als een kaartenhuis in elkaar. Een uitermate slappe poging tot electronische popmuziek, waar Holkenborg te weinig ideeen heeft en ze niet goed weet te uiten en verdelen. Dit levert een vrij saaie bedoening op met nummers die nooit de adrenalinerush van de eerste 2 nummers weet te behalen. Zonde!

BSound
Justinx schreef: