menu

Chuck Berry - Rockin' at the Hops (1960)

mijn stem
3,75 (14)
14 stemmen

Verenigde Staten
Rock / Blues
Label: Chess

  1. Bye Bye Johnny (2:05)
  2. Worried Life Blues (2:10)
  3. Down the Road a Piece (2:14)
  4. Confessin' the Blues (2:08)
  5. Too Pooped to Pop (2:25)
  6. Mad Lad (2:20)
  7. I Got to Find My Baby (2:14)
  8. Betty Jean (2:30)
  9. Childhood Sweetheart (2:35)
  10. Broken Arrow (2:25)
  11. Driftin' Blues (2:18)
  12. Let It Rock (2:28)
totale tijdsduur: 27:52
zoeken in:
avatar van spinout
3,5
Dit album bevat een aardige mengeling van rock 'n' roll & blues nummers.

avatar van teus
3,5
spinout schreef:
Dit album bevat een aardige mengeling van rock 'n' roll & blues nummers.

Best goed Album
De meeste Chuck Berry Covers en zijn eigen songs heb ik leren kennen door uitvoeringen van andere muzikanten en vind deze vaak ook beter dan het orgineel
Veelal door de Stones ..zoals hierop Bye Bye Johnny /Down The Road A Piece (Raye) / Confession' The Blues (Shann/Brown) / Let It Rock

avatar van nlkink
3,5
Dankzij de Chess Box ken ik meer dan de helft van dit album. En wat ik ken is goed. Ook ik heb een aantal van de hierboven vermelde liedjes in cover versies van The Animals (Worried Life Blues en Let It Rock), The Kinks (Bye Bye Johnny) en The Rolling Stones (Down The Road A Piece en wederom Bye Bye Johnny).
The Animals gaan voor mij aan de haal met de beste versie ooit van Let It Rock, live opgenomen in december 1963 toen ze nog niet waren doorgebroken. De liveopnames klinken niet perfect maar het zweet spat uit de speakers. De gitaarsolo van Hilton Valentine geeft je het gevoel dat zijn gitaar die avond moet zijn overleden.
Wat ik met sommige opnames van Chuck heb is dat het voor mij wel wat harder en snerpender mag klinken. Ik draai het volume dan maar verder omhoog.

avatar van west
4,0
Dit Rockin' at the Hops is een lekker en afwisselend album van Chuck Berry. Er staan goede rock 'n roll nummers op en sterke bluessongs. De man heeft een fraaie stem natuurlijk en hij wordt ook vakkundig begeleid door een prima band. Er staat geen mindere song op. Mijn favoriete nummers zijn Bye Bye Johnny, Worried Life Blues, Down the Road a Piece, Confessin' the Blues, I Got to Find My Baby & Let It Rock. Vakwerk en inmiddels rock 'n roll geschiedenis uit 1960 dit album.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:20 uur

geplaatst: vandaag om 21:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.