menu

Captain Beefheart and His Magic Band - Mirror Man (1971)

mijn stem
3,87 (53)
53 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Buddah

  1. Tarotplane (19:04)
  2. Kandy Korn (8:05)
  3. 25th Century Quaker (9:49)
  4. Mirror Man (15:41)
totale tijdsduur: 52:39
zoeken in:
beaster1256
gekke beefheart maakt gekke plaat, niet zo toegankelijk, geef mij maar shiny beast van de gekke kapitein

avatar van korenbloem
4,0
Ik vind deze plaat best toegangkelijk. Dit neigt meer naar blues toe, als je het vergelijkt met TMR. Dit is een must voor de mensen die van blues gitaar houden en voor de mensen die van een jammende sound houden.

avatar van Paap_Floyd
4,5
Erg vette plaat. Vooral Mirror Man en Tarotplane schoppen kont

avatar van Ataloona
4,0
Topplaat in de fantastische discografie van de Kapitein. Tot mijn schande had ik deze plaat vergeten te beluisteren vorige maand tijdens mijn Beefheart marathon, maar nu dus kennisgemaakt met de heerlijke blues plaat van de kapitein. Het klinkt idd wel als een jamsessie en het is mooi dat deze sessie toch ook weer die ongrijpbare Beefheart sound heeft met zijn stem en gare gitaarriffjes. Heerlijk.

avatar van frolunda
4,0
Vond hem vroeger erg goed,hypnotiserend bijna.Nu na al die jaren vind ik dat nog steeds,lekkere lange,rauwe blues jams.Samen op 1 cd met safe as milk"die me ook nog steeds kan bekoren.Vandaag ook maar eens the spotlight kid/clear spot aangeschaft want dat werd ook weleens tijd.Ga ik van genieten denk ik....

avatar van Paalhaas
4,5
Wat niet heel veel mensen weten is dat Mirror man eigenlijk het tweede album van Beefheart is. Of, preciezer, het bevat muziek die op het tweede album (werktitel It comes to you in a plain brown wrapper, een half live/half studio dubbelaar) terecht had moeten komen. De opnames voor dit tweede album vonden plaats in november 1967, een half jaar voor de opnames van Strictly personal dus. Helaas heeft dit album het licht nooit gezien, wel in een ingekorte versie dus (dit album). De 32 jaar later uitgekomen Mirror man sessions komen het dichtst in de buurt van het oorspronkelijke Plain brown wrapper-album. Die uitgave is dan ook te prefereren boven deze.

avatar van jeromach
5,0
Kandy Korn heeft me leren muziek te luisteren. Het zit hier dan ook in de muren, goede kans dat als je buiten voorbij loopt het nog kan horen

avatar van Flemming
4,5
Op vakantie in Frankrijk, eindelijk deze plaat op het Friday Music label tegen gekomen. Een prachtige heruitgave, die zo magisch klinkt, dat ie je helemaal de muziek inzuigt.
Hier ga ik nog veel plezier aan beleven.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:43 uur

geplaatst: vandaag om 05:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.