Thunder - Wonder Days (2015)

Label: earMUSIC

1. Wonder Days (4:49)
  2. The Thing I Want (3:42)
  3. The Rain (4:44)
  4. Black Water (3:40)
  5. The Prophet (4:36)
  6. Resurrection Day (4:29)
  7. Chasing Shadows (3:52)
  8. Broken (4:10)
  9. When the Music Played (6:08)
  10. Serpentine (4:19)
  11. I Love the Weekend (3:27)
  12. Dirty Love [Live] * (8:42)
  13. River of Pain [Live] * (3:49)
  14. Higher Ground [Live] * (7:30)
  15. Low Life in High Places [Live] * (5:44)
  16. Backstreet Symphony [Live] * (5:05)
  17. The Devil Made Me Do It [Live] * (5:03)
  18. You Can't Keep a Good Man Down [Live] * (8:29)
  19. Love Walked In [Live] * (7:34)
  20. I Love You More Than Rock 'N' Roll [Live] * (5:51)
avatar van Metalhead99
Heerlijke rockplaat. Ze beginnen gelijk al lekker vlammend met het mooie "Wonder Days". Vocaal ook een prachtig nummer. De tekst grijpt terug naar een lang vervlogen tijd (van de mannen zelf), maar dat was ook wel te verwachten met zo'n titel en hoes. "The Thing I Want" is echt zo'n nummer die deze zomer bij mij nog regelmatig zal voorbij komen. Een lekker melodieus en energiek rocknummer waar je bijna vrolijk van word.
"The Rain" is wat langzamer en rustiger, waardoor de vocalen van Danny Bowes een nog meer centrale rol krijgt.
Verder vind ik "The Prophet" nog een sterk nummer, wat vooral komt door het fijne rollende, stuwende gitaarwerk dat ik wel kan waarderen. Ook het wat langere "When the Music Played" kan ik nog goed waarderen.
Afsluiter "I Love the Weekend" vind ik eigenlijk de "zwakste" compositie van de plaat. Instrumentaal een erg lekker nummer, maar tekstueel gezien heeft het niet zoveel om handen.
Lekkere plaat waarop de mannen van Thunder laten horen dat ze nog lang niet afgeschreven zijn.

avatar van BlauweVla
Het debuut is sleazy bluesy rock en ik hoor op "Wonder Days" wel wat verwijzingen naar dat geluid, maar wel harder en directer met minder galm.
Thunder was in midden jaren 90 van mening dat ze niet wilde doen wat van ze verwacht werd. "Behind Closed Doors" is daardoor lekker divers en mijn absolute favoriet. Naast het vertrouwde geluid ook nummers met funk (echte trompetten op track 2!), naar metal neigende stukken en grunge is er ook lichtjes, terwijl ze zich daar qua tekst in "Preaching from a Chair" juist kritisch over uit lieten.
"Giving the Game Away" is ook een experiment dat niet iedereen geweldig vond.

Thunder stond en staat in ieder geval voor classic rock met kwalitiet. Als dat oubollig is...

De betekenis van oubollig wordt steeds negatiever.
Lees ik net op internet, ik kende het woord maar al te goed maar of het ook positief kan zijn vroeg ik me af. In het geval van Thunder wel voor mij in ieder geval