J. Cole - 2014 Forest Hills Drive (2014)

Label: Roc Nation

1. Intro (2:09)
  2. January 28th (4:02)
  3. Wet Dreamz (3:59)
  4. 03' Adolescence (4:24)
  5. A Tale of 2 Citiez (4:29)
  6. Fire Squad (4:48)
  11. Apparently (4:53)
  12. Love Yourz (3:31)
  13. Note to Self (14:35)
  14. Home Soon * (3:09)
  15. Die Together * (3:44)
  16. Judgement Day * (3:14)
  17. Winter Wonderland * (3:04)
  18. Keep Heaven Dancing * (4:06)
  19. Miles * (6:01)

met Bone Thugs-N-Harmony

20. Black Man in Hollywood * (2:58)
  21. Obviously * (3:41)
avatar van Yestsida
Kwalitatief zit dit ongeveer op dezelfde lijn als Born Sinner. Dat album stond toen ook in m'n top 10 van het jaar.

January 28th is een uiterst relaxte opener, grappig natuurlijk voor Cole dat hij dezelfde geboortedatum heeft als Rakim. J. Cole rapt heerlijke op de rustige instrumentatie. Het rappen van Cole en de producties zitten op deze hele plaat sowieso wel snor!

Wet Dreamz is mijn favoriete track op Cole's derde album. Grappig verhaal, heerlijke beat en de "feel good"-vibe zit er goed in. Een lekker onschuldige track.

'03 Adolescence zet de kwaliteit verder. Tof om te horen hoe J. Cole vroeger dacht over het straatleven en dergelijke. Cole keek op naar zijn criminele maat, maar die keek op zijn beurt dan weer op naar Cole omdat hij tenminste een toekomstperspectief heeft.

A Tale of 2 Citiez is de banger van 2014 Forest Hills Drive. De gastheer rapt heerlijk over de agressieve beat van Vinylz.

Fire Squad heeft al voor wat controverse gezorgd omtrent de "uithalen" naar Elvis Presley, Eminem, Justin Timberlake, Macklemore en Iggy Azalea. "This year I’ll prolly go to the awards dappered down. Watch Iggy win a Grammy as I try to crack a smile. I'm just playin', but all good jokes contain true shit" zie ik jammer genoeg nog wel gebeuren.
Ook een toffe knaller!

St. Tropez is een relaxt nummertje waar deze jonge rapper vooral zingt in plaats van rapt. Persoonlijk ben ik wel fan van J. Cole als rapper en producer. Als zanger hoor ik hem echter niet graag. J. Cole is geen goede zanger, hopelijk laat hij dit in het vervolg achterwege. We kunnen hem hierdoor ook vergelijken met rappers die zowel rappen als zingen: hij is ook geen Big K.R.I.T. en zéker geen Drake hoor!
Op dit nummer is het gelukkig nog niet zó storend.

G.O.M.D. is een prima nummer.

No Role Modelz is ook een leuke track waar hij rapt over het feit dat vrouwen tegenwoordig geen positieve rolmodellen meer hebben. "I came fast like 9-1-1 in white neighborhoods" is een heerlijke line.

Hello is de minste track van het album. Hier stoort het zingen meer dan op St. Tropez.

Apparently is een leuke track waar hij onder andere zijn excuses aanbiedt aan zijn moeder voor fouten dat hij in het verleden gemaakt heeft.

Love Yourz is een goede afluister van een solide project.

Note to Self sla ik over. Op dit nummer rapt hij het grootste deel van de tijd niet maar neemt hij de tijd om iedereen te bedanken voor de realisatie van dit album en zijn gehele carrière. Als je dan toch een veel te lange outro op uw album wil zetten vertel dan in het vervolg een verhaal zoals bijvoorbeeld op Last Call van Kanye of jezelf.

J. Cole ziet zichzelf als de top van de (nieuwe) rappers. Ikzelf vind hem sowieso één van de betere, maar per project wordt het duidelijker dat ik hem niet bij de beste schaar.. hoe goed zijn projecten ook zijn! Artiesten zoals Kendrick Lamar, Big K.R.I.T., Drake en Hopsin zie ik op één of andere manier toch als een klasse hoger.

avatar van RotterdamWe$$$t
COLE WORLD
Fuckin goed album ik word niet goed van hip hop van tegenwoordig Gucci Young Thug Waka Iggy Rich Homie Soulja Boy etc. Dit had ik nodig Tracks als Wet Dreamz, 03' Adolescene, Love Yourz zijn echt dope Cole zal sterven als een Legende Ik vind Born Sinner beter maar dit album is ook boeng