Lupe Fiasco - Tetsuo & Youth (2015)

Label: Atlantic

11. Chopper (9:32)

met Billy Blue, Buk, Trouble, Trae tha Truth, Fam-Lay en Glasses Malone

12. Deliver (3:52)

met Ty Dolla $ign

13. Madonna (And Other Mothers in the Hood) (4:43)

met Nikki Jean

14. Adoration of the Magi (5:06)

met Crystal Torres

15. They.Resurrect.Over.New (5:38)

met Ab-Soul en Troi

16. Spring (1:35)
Geen Crack :O

avatar van He$$el_01
Daar zit ik persoonlijk niet zo heel erg mee. Zo geweldig klonk dat nou ook weer niet, hoewel het ook zeker niet slecht klonk.

Een aantal interessante gastartiesten (Trae, Ab-Soul, Nikki). Guy Sebastián is dan weer iets minder, maar hopelijk wordt dat nummer niet al te 'poppy'.

Ik ben benieuwd naar het concept van het album, en hoe groot de rol is die het gaat spelen. Waarschijnlijk staan de wat lichtere nummers aan het begin van het album, om daarna wat donkerder en uiteindelijk weer wat euforischer te worden (Summer, Fall, Winter, Spring).

avatar van Holla
Crack was hetgeen waar ik toch echt het meest naar uitkeek, dus ik hoop op een deluxe editie

avatar van Silky & Smooth
Hoop een beetje op de sfeer van Old School Love, maar ik zie dat die track er niet op staat. Een naam als Guy Sebastián doet mij al vrezen dat hij toch wel in dezelfde lijn als zijn laatste albums doortrekt. Ook hoopte ik op weer eens wat producties van Soundtrakk, alleen zie ik zijn naam nog op Wiki staan bij de productiecredits. Het zal ongetwijfeld goed worden, maar ik hoop weer op wat beters dan 'goed'!

Adoration Of The Magi komt 6 Januari

avatar van Holla
Nieuwe track is wederom een DJ Dahi productie, en godverdomme wat klinkt dat weer lekker. Adoration Of The Magi is naast Madonna en Deliver alweer de derde track die we kunnen checken, en voorlopig zijn dat drie toptracks. Ik weet nog niet of ik het album van Bada$$ beter ga vinden of dat van Lupe. Meestal faalt er wel 1 single maar beiden hebben bij mij flink indruk gemaakt

avatar van He$$el_01
Heerlijk nummer weer inderdaad. Vooral die derde verse

Madonna is ook een groeiertje gebleken voor mij.

Ben toch wel benieuwd wat dit gaat worden. Tot nu toe kan het zeker nog niet tegen de beste nummers van the Cool en F&L op, maar slecht klinkt het allerminst. En als het daadwerkelijk een album met een concept wordt (net zoals the Cool) kan het nog interessant worden.

avatar van He$$el_01
Ach, gewoon maar vooruitbesteld op Itunes. Je bent een Lupe fan of je bent het niet hè. Ik weet nog steeds niet echt precies wat ik moet verwachten van dit album (onder andere door de problemen met Atlantic), maar ik gun het hem sowieso wel.

You not the first person
The first person from your first cursin'
To your first cursive
And your curse words is in the curve version
It occurs virgin is the word version
That refers perfect to the first person
In the third verse, who’s really me
In the third person but prefers the first one, that’s me
Again

nieuwe Lupe!

hij heeft door allerlei omstandigheden nooit echt uit zijn carriere gehaald wat erin zat voor mijn gevoel, maar wat niet is kan nog komen!
nieuwe release van Mr. Fiasco is natuurlijk bij voorbaat interessant

avatar van Holla
Woooow, de snippets klinken ongelofelijk. Dit zou wel eens de allerbeste plaat van Lupe kunnen worden!

avatar van He$$el_01
Snippets klinken prima inderdaad. Alleen Blur my Hands en Dots & Lines klinken wat minder naar mijn mening. Voor de rest wel weer redelijk wat gezongen refreintjes, maar eerlijk is eerlijk, Lupe heeft ook heel wat sterke nummers met gezongen refreinen, dus dat hoeft zeker niet meteen negatief te zijn.

avatar van Kos
Kos
Deliver klinkt niet al te hoopvol.

avatar van Harderwiek
It's a beautiful day...

avatar van Raul
Joey & Lupe on the same day!

hiphop weekendje voor mij!

avatar van NastyOnWax
Holy shit dit is goed! Eigenlijk te lang met z'n 80 minuten maar het klonk zo belachelijk goed de 1e keer dat ik daar niet eens over begin.

Adoration of the Magi (aanbiddend emoji)

Klinkt wel erg goed.

Prisoner 1 & 2

lang album, ben bij track 7 en heb het idee dat het al uren opstaat
maar damn, Lupe is wel on point lyrically!
ben nooit zo'n fan van zijn refreintjes, beats zijn wel een stuk minder slick dan vorige albums gelukkig

avatar van He$$el_01
Ik heb het album gepre-ordered, dus ik wil het eigenlijk nog niet beluisteren, maar ik kon het niet laten om toch een paar nummers te beluisteren. Ik moet zeggen, Mural en Prisoner 1 & 2 hebben me echt omver geblazen. Wat een geweldige nummers.

klinkt goed!

avatar van Delars
Wat vinden jullie van dots & lines? Ik kan daar nou niet bepaald van genieten.

Delars schreef:
Wat vinden jullie van dots & lines? Ik kan daar nou niet bepaald van genieten.

Heb er veel negatieve reacties over gelezen op het KanyeToThe forum, maar het is één van mijn persoonlijke favorieten op dit album. Het enige waar ik me aan kan storen is die banjo dat niks toevoegt aan het nummer.

FelipeGutiérrez
Ik ben geen eens een fan van de geprezen platen van Lupe (F&L, The Cool) maar deze plaat is echt ijzersterk! Sinds de leak heb ik dit non stop geluisterd.

Mural, Dots & Lines, Prisoner 1 & 2, Body Of Work, Deliver, T.R.O.N... allemaal nummers van een ontzettend hoog niveau. Lupe's rijschema's en wordplay zijn van zeer hoog niveau op deze plaat.

avatar van carero
Met de hook van Deliver loop ik al weken in mijn hoofd

Ohjah die beat van track 2, Mural, kan echt niet meer. Die hebben we de afgelopen jaren al zo vaak gehoord damn.

carero schreef:
Met de hook van Deliver loop ik al weken in mijn hoofd

Ja het deed me denken aan Young Jeezy - Beautiful...

Harde track hoor, maar heb moeite te blijven luisteren als tracks zooo lang doorgaan

avatar van Delars
Ik kom terug op mijn eerdere woorden: Lupe klinkt erg goed. Zeer sterke rapper met goede teksten en rijmschema's. Daarentegen vind ik het album veel te lang duren en raak ik mijn interesse halverwege kwijt. Jammer.

FelipeGutiérrez
Ik had nooit verwacht dat ik een Lupe Fiasco album zo tof zou vinden! Lekker sfeertje ook, geeft me een beetje een MBDTF feel.

Pfff, dit album...

Kan me totaal niet storen aan de duur van het album. Vrijwel elk nummer is gewoon heel sterk of heeft genoeg afwisseling om interessant te blijven, ook na meer dan vijf minuten. Enige nummers die me iets minder doen zijn Dots & Lines en Little Death, maar ook die vind ik nog zeker niet slecht.

Tekstueel is Lupe gewoon weer lekker Lupe.

Edit: Chopper had van mij trouwens nog best een paar minuten langer mogen zijn. Die verses zijn niet eens super goed, op Lupe en Trae na, maar het nummer heeft wel een heerlijke energie.

avatar van Holla
Lekker album, tekstueel erg sterk natuurlijk, maar waarom toch die veel te lange tracks soms... Bij Mural had ik na 6 minuten wel iets van: even pauzeren. Heb het maar niet gedaan, maar het feit dat ik er moeite mee had vind ik vooral erg jammer. Vooral ook omdat er geen zwakke track tussen zit. Stuk voor stuk keiharde tracks op goeie plaatsen! Alleen jammer dus van die lengte bij sommige tracks.

avatar van overmars89
Zeker een vooruitgang ten opzichte van zijn 2 vorige albums. Desalniettemin is de sound van het album nog steeds te poppy en erger ik me nog steeds vaak aan de corny hooks. Toch is het algemeen niveau zeker een vooruitgang; al komt het nog steeds niet in de buurt van Food & Liquor en The Cool. Tekstueel en conceptueel natuurlijk niks op aan te merken.