Tokio Hotel - Schrei (2005)

Alternatieve titel: Schrei - So Laut du Kannst

Duitsland
Rock / Pop
Label: Universal

1. Schrei (3:16)
  2. Durch den Monsun (3:55)
  3. Leb die Sekunde (3:44)
  4. Rette Mich (3:42)
  5. Freunde Bleiben (3:42)
  6. Ich Bin Nicht Ich (3:48)
  7. Wenn Nichts Mehr Geht (3:51)
  8. Las Uns Hier Raus (3:05)
  9. Gegen Meinen Willen (3:35)
  10. Jung und Nicht Mehr Jugendfrei (3:22)
  11. Der Letzte Tag (3:03)
  12. Unendlichkeit (2:28)
  13. Beichte * (3:33)
  14. Schwarz * (3:20)
  15. Thema Nr. 1 [Demo 2003] * (3:13)
  16. Schrei [Acoustic] * (3:19)
  17. Durch den Monsun [Acoustic] * (3:59)
avatar van Cath
Dat dit op TMF langs komt, is volgens mij perongeluk geweest..

Electro_
Wat leuk dat het onder Pop staat, deze jongens doen erg hun best om Punk te zijn, het lukt alleen niet. En ze waren zelfs te gást bij TMF, dus per ongeluk zal het niet zijn.

avatar van levenvergeten
Dit schijnt een enorme hype te zijn in Duitsland, mij kan dit niet echt boeien. Ik heb niks tegen Duitse muziek(Gentleman, Michael Mayer vind ik erg goed) maar wat hier zo goed aan is?

Mojo Pin
Hoe oud zijn deze personen eigenlijk?

2 van 16, 1 jongen van 18 en één jongen van 19 geloof ik

Mojo Pin
Kom er net achter dat diegene die zingt een jongen is

avatar van jowietje
Haha dacht jij ook al dat het een meisje was

Mojo Pin
Ja, maar daar leek het ook echt op.

Opzich is dit aardige muziek, maar deze is band is dermate gehyped dat dat toch echt om minpunten zeurt.
In Duitsland houden deze jochies voortdurend de nummer 1 positie van de Duitse hitlijsten bezet.

Zo heb ik deze plaat in Duitsland aangeschaft, en daar zit ook een dvd bij met een making-off van één van hun singles. Het is allemaal net iets te gelikt, maar nummers als Schrei en Rette Mich kunnen er best mee door.

2,5* for screaming kids.

Bobiej
Als ik voor duitse muziek moet kiezen, toch maar Rammstein dan. Maar ik kan wel begrijpen dat er genoeg tienermeisjes zijn die dit leuk vinden...

avatar van Ali Chemicali
Ik vind het nummer Schrei egt een kwelling voor het ook, dat refrein Brrrr....., maar verder staan er best leuke nummers op. 3*

edejong
dat ze zingen in duits is voor mij gelijk een afknapper... en de muziek vind ik ook niet echt leuk dus een 2* voor mij

avatar van Haveaniceday
Dit kan me niet echt roeren.. En dat het geen meisjes maar jongens zijn, komt eigenlijk ook voor mij nogal onverwacht zegmaar nja, 2,5* dan maar

avatar van Ali Chemicali
Dat klopt, als je foto's van die zanger ziet, dan denken 9 van de 10 mensen dat het een meisje is, ik bedoel hij heeft nog neit eens baardgroei

als ze nou in het engels zongen was het nog best wel leuk muziek geweest denk ik....

Ik denk het niet;).

13.

avatar van Gretz
In de clip van Durch den Monsun leek die zanger voor mij ook net een meisje, maar als je goed luistert merk je het verschil in stemgeluid wel. Ik vind dat ze kwalitatief goede muziek maken. Duits ligt voor mij net zo lekker in het gehoor als Engels en ik vind eigenlijk alleen Schrei een irritant, matig nummer. De andere nummers kan ik meerdere keren afspelen zonder dat het gaat vervelen. 4.5*

avatar van Carow
"Tokio Hotel is largely popular among teenage girls, of whom most are drawn by the sex appeal of the lead singer of the band, Bill Kaulitz."

Zojuist gelezen op wikipedia... *proest*

Sex appeal, laat me niet lachen. Mijn opa zou zeggen dat ie "verdomme net leerd heeft om over zn klompies hien te piesen". Bovendien ziet ie er *niet* echt mannelijk uit...

Maar goed, over het album, wordt er hier thuis mee doodgegooid door een zusje dat denkt dat het cool is om dit soort muziek te luisteren (ze luistert stiekem nelly furtado maar dat wil ze niet toegeven ) maar ik stem er niet op, dan zou ik er heel bewust naar moeten gaan luisteren en daar heb ik geen zin in .

hahaha... ik geloof ook niet echt dat het perongeluk was... je hoort ze ook op de radio.. en ze komen nu dagelijks op tv als nieuwste clip:P maar het feit klopt wel dat het net een meid lijkt... al vind ik bill persoonlijk ERG lekker:P nu hij zijn haar anders heeft... andere make up enzo dan hea;-) maar... het valt me tegen dat rette mich nogsteeds niet op tmf of mtv te zien is, aangezien hun nieuwe clip"der letzte tag" al bijna uit is... en rette mich veeeeel mannelijker klinkt:P

Best wel een leuk album, het is alleen iets te kinderachtig!
Sommige nummers zijn wel leuk maar er staan ook enkele 'slechte' nummers op. Globaal bezien mag alles wel iets heviger klinken.
Kan best nog wel een leuke groep worden; ik hou wel van duits en die zanger ziet er heel 'speciaal' uit.
Hun uitstraling is perfect, nu nog een beetje aan de muziek werken.

die zanger is homo... had ik uit een interview uit de hitkrant. Maar goed ondaks dat is de muziek wel te pruimen. maar had eignelijk wel iets heftiger mogen klinken. wie weet voglende album meer geluk:)

Het klinkt zo kinderlijk, omdat de liedjes zijn ingezongen voordat hij de baart in zijn keel kreeg:-) als je nu kijkt naar hun nieuwste single "der letzte tag"(net uit in nederland) dan klinkt zijn stem veel beter, ook hun vorige single "rette mich" klinkt veeeeel mannelijker=)
bill is overigens geen homo, hij heeft gewoon een andere kledingsmaak;-)

Ik kende hun niet zo goed, dus heb ik even op youtube gezocht, en daar vond ik dit filmpje :http://www.youtube.com/watch?v=tS-ReRZtPlc en ik vind het echt eigenlijk best goed! zeker voor hoe jong ze zijn enzo. Ik denk dat ik maar eens de cd ga beluisteren ofzo. Dit klinkt iig erg goed en ze kunnen ook allemaal goed spelen dus ik weet eigenlijk niet waarom er zon enorme haathype is rond deze band :S.. maarja dat zal wel zijn omdat ze populair zijn ofzo. Oh en de zanger is lekker en echt geen homo hoor dat zie je er zo vanaf. Homos zijn ook vrouwelijk maar dan wel anders vind ik. Wat me trouwens wel mateloos irriteerd zijn al die gilfans op de achtergrond blegh..

avatar van Gretz
Toen ik 'Durch den Monsun' voor het eerst hoorde, dacht ik dat het van een band moest zijn met veel oudere leden. Pas later kwam ik er achter hoe jong ze eigenlijk zijn. Maar een mannelijke of kinderlijke stem maakt mij niet zoveel uit, als het maar goed als geheel klinkt.

avatar van Marki_san
ik vond de singel wel goed...hmmm...misschien is het tijd om de rest van het album te gaan beluisteren....

avatar van .Fee.
Een heel klein poosje heb ik hun muziek veel geluisterd, maar de nummers ben ik nu zo verschrikkelijk zat, dat ik nooit meer luister. Het verbaast me dat er nog zoveel mensen zijn die Tokio Hotel nog niet eens zo slecht vinden. De meeste mensen vergelijken Tokio Hotel al snel met J-rock (Japanse Rock), en dan is de vergelijking meestal negatief. Dus eigenlijk dat Tokio Hotel een slap aftreksel is van J-rock. Verder vind ik het beste nummer toch echt 'Rette Mich', en dan niet de album-versie maar de radio-versie.
Wat betreft het uiterlijk: het verschil tussen de tweelingbroers vind ik grappig; Bill ziet eruit als een gothic terwijl Tom meer een hiphopper lijkt.

We praten nu vooral over de muziek, en die valt de meesten nog niet eens zo tegen, maar wat denken jullie van de teksten? Ik vind ze persoonlijk niet erg pakkend, en de zanger, of een ander lid van de band, heeft ze voor het merendeel niet zelf geschreven. Jammer. Ik geloof dat ze over de hele wereld beroemd willen worden, maar dan denk ik dat ze in het Engels moeten gaan zingen. Ze hebben trouwens pas ook een nieuw lied opgenomen, nou ja ''nieuw'', een cover van John Lennon : Instant Karma. Die valt nog reuze mee, alleen de stem van de zanger gaat achteruit, eerst was deze te hoog en kinderachtig, maar nu wordt ie te soft voor de muziek (rock) die ze willen maken. Toch knap dat ze al zo geliefd zijn in Duitsland.