Avishai Cohen is al een aardige tijd een hedendaagse jazz favoriet van mij, dus het is altijd fijn als er weer wat nieuws van hem verschijnt. Al helemaal als er een vinylversie van uitgebracht wordt (de tweede keer nu, en toevallig of niet, allebei onder de naam Avishai Cohen Trio).
Er is nog een Avishai Cohen afkomstig uit Israël maar die speelt trompet, hier gaat het om de bassist Cohen. Toch speelt de bas op dit album misschien wel een kleinere rol dan die van pianist Nitai Hershkovits met wie Cohen in 2012 nog een heel duo-album opnam. Maar ook drummer Daniel Dor mag als begeleider niet onderschat worden.
From Darkness klinkt wat minder werelds dan dat we hem in het verleden wel eens hebben horen doen, maar de diverse invloedsstijlen zijn zeker niet te missen met als voornaamste de latin klanken die rijkelijk aanwezig zijn en dan wel op de swingende Cohen manier (verwacht geen bossanova).
Te complex voor een dansje wellicht, maar zeker niet ontoegankelijk.
Het trio weet wederom te boeien op dit relatief korte album vol puntige nummers geschreven door Cohen zelf (op Smile na dat we kennen van Charlie Chaplin).
Herkenbaar als altijd en daardoor wat minder verrassend wellicht weet Cohen toch weer een schitterend album toe te voegen aan zijn toch al niet verkeerde discografie.
Aanrader!