Elbow - World Café Live EP (2014)

Label: Concord

1. This Blue World (5:01)
  2. Real Life (Angel) (5:14)
  3. The Blanket of Night (4:44)
  4. Scattered Black and Whites (5:34)
  5. My Sad Captains (4:30)
avatar van JoostBo
Akoestische, intieme uitvoeringen van vier nummers van The Take Off And Landing of Everything plus publieksfavoriet Scattered Black and Whites. (Voorlopig) uitgebracht in de VS op 10" vinyl en download, maar waarom nog niet hier? Eigenlijk verwacht ik hem hier ook nog wel, wellicht iets voor Recordstoreday? Kan er flink gecasht worden.

avatar van Johnny Marr
Dit lijkt me ook wel een hebbedingetje. This Blue World vind ik één van de beste nummers van 2014 en klinkt ook hier weer absoluut prachtig. Ik hoop dat deze EP binnenkort uitkomt in Europa.

avatar van brain75
Zojuist dit album in de auto beluisterd. De eerste indruk is dat de geluidskwaliteit van de opname niet optimaal is. Ik dacht eerst dat het aan mijzelf lag, maar ik kon duidelijk een verschil horen in de opname van "The blanket of night" van dit optreden t.o.v. de vergelijkbare uitvoering op de website van The Guardian. Van die laatste heb ik het audio-spoor kunnen rippen en deze klinkt vele malen helderder en warmer dan deze opname. De piano klinkt meer sprankelend en de bas hoor ik daar echt aangeslagen worden: het detail in deze EP is gewoon een stuk minder.

Dan de stukken zelf. Om heel eerlijk te zijn vind ik de meeste uivoeringen een beetje te basic uitgevoerd nu. Ze voelen op de een of andere manier te kaal aan nu. Vooral bij opener "This blue world" heb ik dat gevoel erg sterk. Uitzondering daarop is "The blanket of night": deze uitvoering ken ik dus al van The Guardian en is naar mijn mening velen malen mooier dan de album-versie.

avatar van FrodoK
Is deze al ergens te koop?

avatar van brain75
Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik deze via een alternatief kanaal van het internet heb geplukt. Dat heb ik in het geval van Elbow wel vaker gedaan (ben ongeduldig), maar dat word altijd gevolgd door een aanschaf van het album als deze gewoon verkrijgbaar is.

Bij deze komt die aanschaf er denk ik niet: het geeft mij nog niet het kippenvel-gevoel wat ik normaal wel krijg bij muziek van Elbow.