The Little Willies - The Little Willies (2006)

Country / Pop
Label: EMI

1. Roly Poly (2:33)
  2. I'll Never Get Out of This World Alive (3:22)
  3. Love Me (3:51)
  4. It's Not You It's Me (2:43)
  5. Best of All Possible Worlds (3:10)
  6. No Place to Fall (4:00)
  7. Roll On (3:06)
  8. Gotta Get Drunk (2:27)
  9. Streets of Baltimore (3:06)
  10. Easy as the Rain (3:15)
  11. Tennessee Stud (3:49)
  12. Night Life (3:47)
  13. Lou Reed (4:16)
avatar van Ronald5150
Waar ik het solowerk van Norah Jones over het algemeen vrij veilig en weinig spannend vind, moet ik eerlijk zeggen dat ik "The Little Willies" een behoorlijke stap voorwaarts vind. Op de stem van Norah Jones valt niets op af te dingen, ook solo niet, en dus ook bij The Little Willies klinkt het prachtig. De muzikale omlijsting daarentegen is hetgeen wat het hem doet. Ook de samenzang tussen Richard Julian en Norah Jones is prachtig mooi. Het gitaarwerk vind ik ook om van te smullen, heerlijk country en americana spel van Jim Campilongo, ook weer ondersteund door Julian. Op "The Little Willies" komen naast een aantal eigen composities toch met name covers van oude roots liedjes voorbij. Alle uitvoeringen zijn smaakvol en doen authentiek aan. Je kunt merken dat het spelplezier ervan afspat bij deze gelegenheidsformatie, maar wat mij betreft mag deze band een wat serieuzer karakter krijgen. The Little Willies is een typisch voorbeeld waarbij de som van het geheel groter is dan de individuele talenten. Prachtplaat!