Dirty Pretty Things - Waterloo to Anywhere (2006)

Punk / Rock
Label: Mercury

1. Deadwood (2:31)
  2. Doctors and Dealers (3:18)
  3. Bang Bang You're Dead (3:36)
  4. Blood Thirsty Bastards (3:11)
  5. The Gentry Cove (2:34)
  6. Gin and Milk (3:18)
  7. The Enemy (3:38)
  8. If You Love a Woman (3:14)
  9. You Fucking Love It (1:58)
  10. Wondering (2:58)
  11. Last of the Small Town Playboys (3:32)
  12. B.U.R.M.A (3:18)
tondeman
Libs waren iig beter dan die nieuwe bandjes die TerryA net opsomt vind ik, zeker hun eerste album vond ik erg leuk.
The Libertines kregen veel pers omdat ze eindelijk weer eens een band waren die mensen in hun hart sloten, ze hadden iets heel speciaals wat maar zeer weinig bandjes gegeven is. En wat mij betreft hadden ze zeker potentieel, de eerste Libertines plaat is gewoon een erg fijn album.

Alternatieven waren er ook toen, denk aan Doves, The Strokes, The Coral etc. Bands die ikzelf allen beter acht dan de Kaiser Chiefs, FF en al die andere nieuwe bandjes.

Dan ontopic: net als het Babyshambles album bewijst ook dit half-gefocuste cd'tje dat de Libertines vooral steunden op de combinatie Barat-Doherty. Met deze semi-punkige indie brol kom je er niet Carl!

avatar van TerryA
tondeman schreef:

A - The Libertines kregen veel pers omdat ze eindelijk weer eens een band waren die mensen in hun hart sloten, ze hadden iets heel speciaals wat maar zeer weinig bandjes gegeven is ... B - Alternatieven waren er ook toen, denk aan Doves, The Strokes, The Coral etc. ... C - Bands die ikzelf allen beter acht dan de Kaiser Chiefs, FF en al die andere nieuwe bandjes.

A - "ze hadden iets heel speciaals wat maar zeer weinig bandjes gegeven is" - eigenlijk mijn punt. op de moment dat Libertines bezig waren was er niet veel intersants dus moest de pers toch over iets schrijjven. LIbertines hebben dus daar van geprofiteerd. ik betwijfel echt of ze net zo populair waren geworden toen met wat stevige competitie? (The Coral waren geen competitie omdat ze gewoon slecht waren!)

B - Doves & THe Strokes hadden nieuwe albums niet zo lang geleden uitgebracht ...

C -

Ik moet er wel even de juiste stemming voor hebben, en dan is het echt té gek om te luisteren. Krijg soms echt een energieboost ervan. Lekker album!

Mojo Pin
Klopt Ilskipi!

aidoo
Heerlijk, heerlijk die rammelende gitaartjes Het nummer If You Love A Woman doet me wel erg aan The Clash denken.

Eerst vond ik de plaat super.. toen verveelde ie snel omdat ik em te vaak draaide.. nu klinkt ie weer lekker. 4 sterren

Peppertje
ze waren op lowlands écht goed

J Casablancas
ik kwam helemaal kapot en doorweekt die tent uit , ze speelden idd erg goed.

So did I. Mn hele shirt bezweet. Gelukkig was het toen nog lekker weer. Beste optreden van Lowlands en een halfje erbij voor het album (dat ik net nog even heb gedraaid).

live gezien op lowlands

ze weten een publiek aan het dansen te brengen, ik vond ze ook erg swingen

ik vind elk nummer wel weer wat hebben en er zit niks tussen waar ik me aan erger

vanaf het eerste nummer word je opgevrolijkt door dit album

het is allemaal een beetje musicaal laagedrempelig misschien en de doelgroep is denk ik een jaar of 16 maar ik kan deze band zeker waarderen

3.5*

Wondering en bang bang you're dead zijn leuke nummers!!

avatar van mr-mucho
zitten zeker lekkere nummers tussen, een aantal die zo van de arctic monkeys zouden kunnen zijn.

ik kan niet anders dan me volledig bij Jorisch aan te sluiten. (behalve dan dat ik niet op Lowlands was ) Lekkere muziek, en alles is even vrolijk.
Niks mis mee, met Waterloo to Anywhere en Dirty Pretty Things.
3.5 sterren.

avatar van Jochempie
Wat een suf album is dit zeg. Echt van die muziek dat al zo vaak gedaan is en dan beter dat ik er bijna depri van word. Ik geef het toch nog 2 hele sterren omdat het luisterbaar is.

lekker makkelijk, lekker leuk. Niks speciaals maar ik zet hem graag op. 3.5

avatar van sq
sq
Ik begrijp dat dit iets met de Libertines te maken heeft; wel toevallig heb ik dat ook nog niet zo lang geleden geprobeerd, maar dat deed me toen helemaal niets. Deze daarentegen vind ik prima. Onlangs pas gekocht, terwijl ik m daarvóór maar eenmaal had gehoord. Ik kon m niet lagen liggen (7 euro). Natuurlijk ligt een vergelijking met Arctic Monkeys voor de hand (Beiden Brits, vlot, positief, en begin 2006), maar dat vind ik dan toch op een heel andere manier leuk.

DPT speelt zoals je het in een klein zaaltje in je eigen dorp zou kunnen tegenkomen, waarna je voldaan terugkeert met een idee dat muziek niet veel meer hoeft te zijn dan dit; in feite de punkgedachte van weleer.

avatar van Reint
aq, The Libertines moet je wat vaker horen voordat je het allemaal begrijpt.

Natuurlijk evenaart Barat The Libertines hier niet, hij doet het wel beter dan Pete met Babyshambles, maar die twee hebben elkaar natuurlijk gewoon nodig.

vos
Lekkere plaat. Ik speel hem graag in de zomer als het echt warm weer is, weet niet goed waarom. Deadwood vind ik een supernummer! Vind alle nummers hier wel goed.

4 sterren

avatar van Reint
Trouwens. Op mijn versie staat B.U.R.M.A. er niet op. Moet er geen sterretje bij?

Mojo Pin

Jornaquin
Mojo Pin schreef:

Mekka To Anywhere

*Laura*
Mojo Pin schreef:
Welke versie heb jij dan? Die met B.U.R.K.A?

Komende zondag in het voorprogramma van de Peppers.

avatar van gameg
Goodfella_90 schreef:
Komende zondag in het voorprogramma van de Peppers.

Jah! ik was er
super band, ik was er zeker niet alleen voor de peppers
want deze band kan er ook wat van!!

avatar van kaz
kaz
Ik was er ook, ik vond deze band ook best geniaal Luister nu de cd, vind het wel echt goede muziek.

Was inderdaad érg leuk. Alhoewel de Peppers me meer konden bekoren.

wcs
Schitterend plaatje, terwijl babyshambles me wat tegenvielen vind ik dit weer zeer goed. Lang leve carl barat

wcs
Ik begin dit nu zelfs beter dan the libertines te gaan vinden, er wordt goed gezongen en de gitaardeuntjes zijn echt heerlijk, de muziek straalt een soort van vrolijkheid en opgewondenheid uit terwijl er knappe teksten passeren, ik geef ze het volle pond, uitermate fijn plaatje

avatar van vin13
Deze cd gisteren in de hand gehad bij de Media markt en stukjes geluisterd, op eerste gehoor niet slecht. Hij kostte welgeteld 1 euro in de grabbelbak. Daar vind je af en toe echt goede platen bij zoals ook Oasis- Morning glory(2 euro).

avatar van sq
sq
hmm ik had me voorgenomen om nooit meer
naar de Mediamarkt te gaan. Misschien toch maar heroverwegen.