James Bay - Hold Back the River (2014)

Folk / Rock
Label: Republic

1. Hold Back the River (4:00)
  2. Sparks (3:06)
  3. Wait in Line (3:59)
  4. Hold Back the River [Live at the Hotel Cafe] (4:00)
avatar van Frenz
Toen iemand me de link van de single stuurde, met de mededeling dat het in Australië helemaal platgedraaid werd, hielp dat niet het nummer te beoordelen.

Maar na het eerst afgeserveerd te hebben (hits, pfff, kannie wat wezen) bleef ik het toch opzoeken. Toen kreeg ik een Oor in handen en daar staat ineens James Bay met een zeer goede recensie. Ah! Ik mag het toch goedvinden

En dat is het, mooie kop staart, hoewel ik vind dat op de voorgaande EP's hij als zanger veel beter uit de verf komt. De moeite waard, deze man, in de gaten houden

avatar van Noere
Doet me denken aan James Vincent McMorrow en dat soort artiesten. Goeie stem, prettig in het gehoor liggende liedjes, maar imo niet spannend en scherp genoeg om langere tijd te blijven boeien. Er zijn natuurlijk ook hordes van dit soort zangers te vinden op dit moment. Heb verder het idee dat het hier in Nederland nog niet zo is opgepikt, maar kan me haast niet voorstellen dat Hold Back The River niet zal worden plat gedraaid door de radiostations hier..
Volgende maand brengt hij overigens zijn debuut uit.