Moonsorrow - Voimasta Ja Kunniasta (2001)

Finland

met Häpeän Hiljaiset Vedet

5. Aurinko Ja Kuu (8:14)
  6. Sankaritarina (13:50)
avatar van lennert
Suden Uni voelde toch over de gehele linie een stuk spannender aan. Voimasta Ja Kunniasta is nog steeds een heerlijk melodieus pagan/folkmetalalbum, maar het duurt even tot Aurinko Ja Kuu voor het goed op gang komt. De afsluiter is meteen het mooiste nummer: slepend en melodieus, met een opzienbarende solo die ik eerder op een powermetalbum zou verwachten. Productie is verder prima voor dit soort muziek en de afwisseling met die akoestische gitaarpartijen en mondharp zal altijd leuk blijven klinken. De vorige was gewoon net wat meer bijzonder.

Voorlopige tussenstand:
1. Suden Uni
2. Voimasta Ja Kunniasta
3. Tämä Ikuinen Talvi

avatar van RuudC
Hmm, dit voelt toch een beetje aan als een stap terug. Nog altijd schudt Moonsorrow sfeervolle viking metal uit de mouwen, maar de klik ontbreekt eigenlijk. Pas op de afsluiter Sankaritarina springt de vonk over. Het klinkt overal wel lekker, maar er zijn weinig stukken die echt goed zijn. Moonsorrow is hier echt de ietwat duistere en uitgesponnen broer van Finntroll. Sowieso volwassener, maar eigenlijk mis ik de gekke capriolen wel. Desondanks een bovengemiddeld album met een sterke afsluiter.

Tussenstand:
1. Suden Uni