Swervedriver - I Wasn't Born to Lose You (2015)

Label: Cobraside

1. Autodidact (4:59)
  2. Last Rites (3:26)
  3. For a Day Like Tomorrow (5:29)
  4. Setting Sun (2:53)
  5. Everso (6:44)
  6. English Subtitles (5:20)
  7. Red Queen Arms Race (5:40)
  8. Deep Wound (3:59)
  9. Lone Star (4:33)
  10. I Wonder (5:39)
avatar van jassn
Setting Sun klinkt alvast heel goed

avatar van orbit
Jezus, wat een verlate comeback

avatar van luigifort
Nounou..in navolging van Ride? Komen ze nu allemaal terug? Shoegaze 2?

avatar van rzasa
Nou, ze hebben ooit shoegaze gemaakt. Dit album klinkt eerder als jaren 90 rock. Niet slecht, maar ook niks bijzonders.

Misschien wat poppy-er inderdaad, maar zeker een groeiertje. Na een paar luisterbeurten stijgen vooral Last Rites, English Subtitles, Deep Wound & I Wonder (vet einde!!) er boven uit. De rest is ook meer dan degelijk, For a Day like tomorrow doet je ook wanen in zonnig California, met heerlijk relaxed outro. Enkel Red Queen Arms Race begrijp ik niet zo goed, en valt een beetje uit de toon.

De plaat ligt een beetje tussen Mezcal Head en 99th Dream in qua muziek, maar doet zeker niet onder voor laatstgenoemde. Dus: geef em de tijd, hij wordt beter . En kopen, alleen al om de hoes.