Henry Mancini - The Party (1968)

Score
Label: RCA

1. The Party [Vocal] (2:19)
  2. Brunette in Yello (3:00)
  3. Nothing to Lose [Instrumental] (3:21)
  4. Chicken Little Was Right (2:59)
  5. Candlelight on Crystal (3:09)
  6. Birdie Num-num (2:26)
  7. Nothing to Lose [Vocal] (2:30)
  8. The Happy Pipers (2:21)
  9. Party Poop (2:38)
  10. Elegant (4:48)
  11. Wiggy (3:06)
  12. The Party [Instrumental] (3:12)
neo
Veel Mancini's ken ik wel uit de films waarvoor hij het componeerde, maar had het nog nooit op cd gehoord. The Party is er een , waarvan ik de film niet heb gezien en nu pas de score hoor. En het was een samenwerking met Blake Edwards, een van de vele tientallen (met de vele verschillende Peter Gunn's zelfs 43 projecten!). En daarnaast ook vaak met Peter Sellers erbij als acteur. Aanstekelijk dat het is, een groot (weliswaar onverrassend) feest. Veel loungy, jazzy, groovy en swingende muziek, een van de dingen waar Mancini goed in was. Vele films van de Pink Panther reeks, tot aan Charade en Breakfast at Tiffany's. The Happy Pipers is zo een grandioze track waarin vele flierenfluiters en mensen met pijpinstrument zichtbaar plezier hebben. En altijd met wat van die haast nostalgische vocalen hier en daar, iets wat terugkeert in veel scores van Mancini, en dan vooral die uit de jaren 60'. 4 sterren

avatar van T.O.
Nothing to Lose vind ik, in beide uitvoeringen, een prachtig nummer. Later werd dit op een aardige manier nog gecoverd door Dimitri from Paris

neo
Iets waarvoor Mancini zich om zal draaien in zijn graf?

avatar van T.O.
Volgens mij zei ik 'aardig' ?

Ik weet genoeg...