The Dreaming - Rise Again (2015)

Label: Metropolis

1. Alone (5:24)
  2. Painkillers (3:46)
  3. Kisses Taste Like Death (3:29)
  4. Empty Promises (4:19)
  5. Afraid (3:53)
  6. Blink of an Eye (4:27)
  7. Still Believe (4:39)
  8. Throw It Away (4:23)
  9. Destroy (3:58)
  10. Rise Again (3:29)
  11. Nr. 1 Crush * (5:23)
  12. Alone [Reamped Mix] * (5:57)
  13. Alone [Sinister Mix] * (5:40)
avatar van Metalhead99
Mede door de modern klinkende electroncica die deze groep door de mix heeft gedaan krijgt deze plaat een niet alledaags geluid. Daarna zijn de melodieën aanstekelijk, haast teen het pop aan. Luistert lekker weg.

avatar van james_cameron
Door het karakteristieke stemgeluid van zanger Christopher Hall doet dit sterk denken aan Stabbing Westward, Hall's vorige band. Gezegd moet worden dat de muziek ook steeds meer op die band gaat lijken. Dat is echter zeker geen nadeel, want wat mij betreft is die band veel te snel opgeheven. Dit derde album van The Dreaming is in ieder geval uitstekend en biedt moderne rock met hier en daar wat metal-elementen en veel electronica. De songs liggen lekker in het gehoor en de plaat kent wat mij betreft geen missers. Meest opvallende track is de geslaagde cover van Garbage's #1 Crush.

avatar van VanDeGriend
Als liefhebber van de genoemde referentieband gecheckt. Ik vind het niet in de buurt komen. Te weinig origineel (de opening is nagenoeg hetzelfde als de opening van Ungod), te glad Amerikaans geproduceerd (bon jovi vibes en dat is wat mij betreft erg slecht nieuws) en weliswaar leuk stampende maar niet echt sterke songs. De zanger is competent maar vind ik ook niet lekker passen bij de muziek. Gek want dezelfde als van SW en daar liep het wél fijn