Prong - Songs from the Black Hole (2015)

Label: Steamhammer

1. Doomsday [Discharge Cover] (2:44)
  2. Vision Thing [Sisters of Mercy Cover] (4:43)
  3. Goofy's Concern [Butthole Surfers Cover] (2:43)
  4. Kids of the Black Hole [Adolescents Cover] (5:30)
  5. Bars [Black Flag Cover] (4:18)
  6. Seeing Red [Killing Joke Cover] (6:19)
  7. Don't Want to Know If You Are Lonely [Husker du Cover] (3:32)
  8. Give Me the Cure [Fugazi Cover] (3:08)
  9. Banned in D.C. [Bad Brains Cover] (2:21)
  10. Cortez the Killer [Neil Young Cover] (6:52)
avatar van james_cameron
Typisch wisselvallig cover-album, met een tiental mij onbekende punk- en rocktracks. Ik heb dus het voordeel dat ik deze versies niet met de originelen kan/ hoef te vergelijken. Dan nog is de plaat echter niet heel bijzonder, al klinkt de band ook ditmaal oprecht en gedreven. Productioneel zit het allemaal ook degelijk in elkaar. Voor de echte fans natuurlijk een must-have, voor de doorsnee luisteraar leuk om een keer gehoord te hebben, meer niet.

avatar van frolunda
Ach ja cover albums,ze blijven amusant al voegen ze meestal niet al te veel toe aan de originelen.
Één ding moet ik Prong nageven ze hebben wel een goede smaak want de oorspronkelijke nummers zijn over het algemeen pareltjes uit de hardcore en punkrock.
Over twee van de versies hier ben ik niet erg enthousiast,Dont want to know if you're lonely mist de energie van Husker du en Cortez de killer heeft hier veel minder emotionele diepgang.
De rest is wel aardig,vooral de nummers van Bad brains,Fugazi en Discharge kunnen me wel bekoren al begin ik me wal wat te ergeren aan de overvloed aan gitaarpiepjes bij Tommy Victor.Dat deed ie op die laatste van Danzig ook al.
Songs from the Black Hole,leuk voor een keer maar ook niet veel meer.