Mew - +- (2015)

Denemarken
Label: [PIAS]

1. Satellites (6:09)
  2. Witness (3:01)
  3. The Night Believer (4:12)
  4. Making Friends (4:52)
  5. Clinging to a Bad Dream (6:43)
  6. My Complications (6:03)
  7. Water Slides (5:04)
  8. Interview the Girls (4:04)
  9. Rows (10:42)
  10. Cross the River on Your Own (7:28)
avatar van coldwarkids
HEHE EINDELIJK!! Je was me net voor met het er opzetten van dit album! In mijn ogen kan Mew niet heel veel fout doen. Het laatste album was een briljantje. Nu 6 jaar verder eindelijk een vervolg. Satellites moet bij mij nog groeien.

avatar van trebremmit

trebremmit schreef:
Staat nu onder live albums, klopt dat wel?

Lijkt mij niet, de LTD heeft wel een bonus live album uit 2014.

avatar van trebremmit
Ik pas het wel even aan.

Het is een album.

avatar van Rudi S
Ja, hij staat toch ook bij de albums.

trebremmit schreef:
Staat nu onder live albums, klopt dat wel?

Zie je bericht erboven jongen!

coldwarkids schreef:

jongen!

Tja, ik had al aangegeven dat het geen livealbum was maar dus een studioalbum met in de bonus een livealbum.
De crew heeft het vervolgens aangepast.
Als jij dan een paar uur later post dat het een album is ( een livealbum en een studioalbum zijn beide albums) begrijp ik niet wat jij bedoeld.

avatar van coldwarkids
Deze keer vind ik het wel een lelijke hoes hoor!
Als je er echt tot in de details naar gaat kijken is tie nog lelijker. Goed dat de muziek van Mew altijd al geweldig is. Ben benieuwd!

avatar van Pinsnider
Mooi toeval dat er blijkbaar drie mensen tegelijk de plaat hebben toegevoegd!
En traditiegetrouw is de hoes gelukkig ook weer spuuglelijk. Nu maar hopen dat de muziek weer een beetje teruggrijpt naar Frengers en the Glass Handed Kites, want de vorige vond ik maar zozo... Satellites geeft in ieder geval hoop, al is het inderdaad een groeiertje.
Morgen voorverkoop voor concert in de Melkweg trouwens!

avatar van Elbow
En live op pukkelpop deze zomer. Een album waar ik enorm naar uitkijk!

avatar van coldwarkids
Witness is na Satellites een zeer sterk en goed nummer. Water Slides had dat helaas nog niet.

Satellites is briljant, zeg

avatar van SirNoodle
Satellites bevalt me inderdaad ook wel. Het wekt alleszins de interesse op naar meer.
En die hoes... speciale smaak hebben ze toch wel

(en Heer Pinsnider: ze spelen op Bravalla, een dagje voor er een stel zweedse heren ook wat muziek speelt)

avatar van Pinsnider
Ja, hou op schei uit.... we zouden er heen maar zien daar door omstandigheden van af. Maar er gaat ongetwijfeld een nieuwe kans komen!! Ga jij wel?

avatar van Slowgaze
Rudi S schreef:
Ja, hij staat toch ook bij de albums.

Ik moest hardop lachen.

avatar van coldwarkids
Mijn eerste luisterbeurt zit erop! Eerste luisterbeurt valt me nog ietswat tegen helaas! maar ik denk dat dit een groeiplaatje gaat worden.

Ik weet niet of ik hier nou zo blij van word. Satellites is tof, maar het merendeel van deze plaat is meer pop en minder gelaagde gitaar.Nog ff een paar keer horen...

ook water slides is prachtig

avatar van coldwarkids
Neh het is mij toch ietswat te slapjes allemaal. Jammer dat ik hier nou zo doodleuk 6 jaar op heb gewacht.

Steve McQueen
Wachten meer dan waard. Wat ik miste op No More Stories waren de lekkere catchy tunes waar ze patent op hadden op The Glass Handed Kites. Chinaberry Tree, Apocalypso en Special bijvoorbeeld. Beach was op NMS wel zo'n lekker nummer maar de plaat kakte aardig in op het eind.

De nieuwe opent al erg lekker met Satellites en daarna het lekker pompende Witness. Hij gaat lekker op eenzelfde niveau door tot het echt top wordt met het drietal My Compications, Water Slides en Interview the Girls. Lekker gitaarwerk in de eerstgenoemde en hemels refrein in Waterslides.
Het lekkere bombastische Rows mag er ook zijn.
Het wat mindere Cross The River mag de pret niet meer drukken.

avatar van Linius
Ik moet hem nog eens vaker beluisteren, maar ik voel het nog niet echt zullen we maar zeggen. Wel een aantal fijne nummers voorbij horen komen, dat wel.

Steve McQueen schreef:

Het lekkere bombastische Rows mag er ook zijn.
Het wat mindere Cross The River mag de pret niet meer drukken.

Ik vind hem juist minder catchy dan No More Stories hoor. Ik vind dit meer een kinderlijke plaat geworden. Het bombast is eruit. Al begint het album juist wel zeer goed met Satellites en Witness maar het is daarna allemaal te zoet.

Steve McQueen
Ach iedereen hoort weer wat anders Ik vind het een lekkere plaat geworden. Zeer goed te draaien met dit mooie weer

Steve McQueen
Net de Japanse bonusversie binnen. 2 extra songs. Drinking Soda en Western Silver Lion Cub. Leuk om te hebben maar niet bijzonder.

avatar van Pinsnider
Mew, de oude helden, van wie ik ooit, jaren geleden, bij toeval, het liedje Comforting Sounds in het bezit kreeg tezamen met alle andere meuk die toen met kilo's tegelijk semi-legaal binnen werden gepompt via Napster, of Kazaaa, of iets dergelijks. Betovering. Frengers besteld. Veel vullers en ook vier nummers pure magie uit de buitencategorie. Breekbaar, dromerig, energiek, en ook daartussen het bruutste nummer allertijden: Snow Brigade....
The Glass Handed Kites was als geheel beter, maar had geen uitschieters zoals op Frengers....
No More Stories was te bedacht, te gemaakt, te uitgeput, te weinig ontspannen....
En dan nu, na zes lange jaren, de nieuwe plaat. Wat valt er van te verwachten? Zullen ze weer net zo gaan ronken als vroeger? Is de bombast terug? Of raken ze het spoor geheel bijster in experimenteerdrift?
Het resultaat: Iets van beide, maar met mate, zodat het een zeer aangename en interessante luisterervaring is geworden. Alles klinkt ingetogen en vliegt nergens uit de bocht. Op het eerste gehoor wellicht jammer, maar het geeft wel de ruimte voor ieder detail om zich te openbaren. Het is duidelijk te horen hoe ongelofelijk veel zorg er aan deze plaat is besteed. Alles klopt, alles klinkt als een klok en de melodieveranderingen viegen je, ook in een enkel nummer, om de oren.
Altijd zal ik blijven hopen dat ze ooit nog eens een Snow Brigade opnemen, met beukende drums, grommende bas en elfenzang. Voor nu, en waarschijnlijk de komende weken, ben ik zeer tevreden met dit sfeervolle en vakkundige staaltje droompop.

PinsniderAls je No More Stories inderdaad niet zo goed vond mag je dat cijfer wel eens aanpassen. het leest daar zelfs alsof je m beter vindt dan Kites...............

avatar van Pinsnider
Gôh, daar zeg je wat... Lees het nu ook terug....
Ter verdediging; het is wel Mew, dus slecht is het zeer zeker niet, maar toen ik laatst na jaren No More Stories weer eens uit de kast haalde klonk hij me topzwaar en veel te geforceerd... Op zich wel goed en genietbaar, maar blijkbaar is mijn muzikale mening toch wat aangepast in de loop van de jaren. Hopelijk gaat me dat bij deze plaat niet gebeuren.

avatar van Woutout
Op eerste gehoor een behoorlijke teleurstelling dit. De spanning van eerdere albums mist gewoon hier en het is allemaal wel erg pop geworden.

Precies Woutout jij snapt hem