Pilot - A Pilot Project (2014)

Alternatieve titel: Return to Alan Parsons Project

Rock / Pop
Label: David Paton

1. Sirius (1:53)
  2. Eye in the Sky (4:47)
  3. Children of the Moon (4:44)
  4. What Goes Up (3:23)
  5. Can't Take It with You (5:08)
  6. Breakdown (3:46)
  7. Dancing on a Highwire (4:40)
  8. Let's Talk About Me (4:38)
  9. Prime Time (5:30)
  10. Games People Play (4:59)
  11. The Turn of a Friendly Card, Pt. 1 (2:43)
  12. Snake Eyes (3:15)
  13. Nothing Left to Lose (4:05)
  14. Old and Wise (4:41)
  15. Dancing on a Highwire [Unplugged] *
avatar van vigil
Wat moet ik hiervan verwachten? Een soort van solo cd van Paton die nummers doet van APP waar hij in het verleden zijn bas op liet knorren?

avatar van Red Rooster
Een gedegen uitvoering van de prachtige songs van The Alan Parsons Project. Ze benaderen de originele versies, maar dan rijst bij mij de vraag: Wat is nog de toegevoegde waarde?

avatar van musician
Ja, die conclusie lijkt mij wel gerechtvaardigd.

Voor bewezen diensten mocht eerder orkestleider Andrew Powell in 1983 nogmaals APP nummers ten gehore brengen.
En de leden van Pilot, die ook deel uit maakten van het APP, mogen hier, met toestemming van de baas, hun eigen getrouwe versies nogmaals aan het vinyl toevertrouwen.

Maar waar Powell nog improviseerde en vanuit zijn eigen optiek een ander (instrumentaal) album neerzette, brengen de leden van Pilot een redelijk gelijkende versie van de originele nummers.

Slecht is het niet, maar verrassend ook zeker niet. De band vierde destijds het 40-jarig bestaan van zichzelf en het had wellicht aardiger geweest als ze 12 nieuwe zelf geschreven nummers als Pilot hadden uitgebracht en dan onder supervisie en productionele leiding van Alan Parsons.

Maar zover is het niet gekomen.
Je kunt bovenstaande nummers ook van je APP albums rippen en dan dezelfde cd branden, dus met de originele nummers. Ik ben toch bang dat de laatste wint.

avatar van nlkink
De twee reuniealbums van Pilot bestaan dus beide uit re-recordings. Blue Yonder uit 2002 was een heropname van Two's A Crowd uit 1977 en A Pilot Project uit 2014 zijn Alan Parson's Project liedjes. Misschien leuk voor de heren zelf. Een oplage van vier schijfjes was voldoende geweest.