Alhoewel ontzettend beïnvloed door Nightwish, is het Duitse symphonische metal-gezelschap Elvellon er eentje om in de gaten te houden. De band krijgt het namelijk voor elkaar om geweldige en memorabele nummers te schrijven en naast het geweldige spel van de muzikanten is de zang van Nele Messerschmidt er één van uitzonderlijke klasse. Niet voor niets liet ik al doorschemeren in mijn bericht geplaatst bij hun eerste volledige langspeler
Elvellon - Until Dawn (2018) - MusicMeter.nl, dat ze qua zang niet onder doet voor Floor Jansen!
Spellbound is de allereerste release van Elvellon en laat eigenlijk al meteen horen wat voor kwaliteit de band in huis heeft.
M.u.v. het nummer "My Wings" keren alle nummers terug op het debuut Until Dawn, maar wie goed luistert, hoort dat de versies van de nummers vertegenwoordigd op Spellbound ietsje minder gepolijst klinken. Niettemin knallen ze de speakers uit en mag duidelijk te horen zijn dat er geïnvesteerd is in een top-productie.
Het is mooi om te horen hoe zo'n jonge band als Elvellon al in het prille begin klinkt als een band die al jaren lijkt mee te gaan. Wat alleen maar bevestigd wat voor kwaliteit de band in huis heeft.
En aangezien ze, op het moment van berichtplaatsing, druk bezig zijn met een tweede volledige langspeler, ben ik dan ook zeer benieuwd of ze het hoge niveau kunnen vasthouden en misschien zelfs wel overtreffen.
Voor wie vooral Nightwish hoog heeft zitten, kan niet om Elvellon heen. De kracht van het schrijven van pakkende en uitstekende nummers, is de band op het lijf geschreven. Spellbound is als voorproefje op het geweldige Until Dawn daarom ook niet te missen.