Red - Of Beauty and Rage (2015)

Metal / Rock
Label: Essential

1. Descent (1:26)
  2. Impostor (4:17)
  3. Shadow and Soul (5:41)
  4. Darkest Part (4:02)
  5. Fight to Forget (3:27)
  6. Of These Chains (3:54)
  7. Falling Sky (5:25)
  8. The Forest (0:58)
  9. Yours Again (4:47)
  10. What You Keep Alive (5:20)
  11. Gravity Lies (5:36)
  12. Take Me Over (3:48)
  13. The Ever (4:12)
  14. Part That's Holding On (4:45)
  15. Ascent (3:55)
Benjamindaxx
Dit wordt het beste album van het jaar! Ik voel het. "Darkest Part" & "Yours Again" zijn fantastisch. RED is terug van weggeweest na het wat teleurstellende "Release The Panic".

avatar van Beukertje
Hij is gelekt en ik heb inmiddels het volledige album eenmaal beluisterd. Te weinig dus voor een beoordeling (deze volgt later). Eerste indruk: Red keert terug naar het stevigere werk (gelukkig), ik hoor daarnaast veel strijkers (mooi) en een aantal nummers kunnen vergeleken worden met het werk van Muse (ook niet verkeerd).
Daarnaast staan er 15 nummers op dit album waardoor de lengte van het album ruim een uur is en dat vind ik persoonlijk erg prettig.
Kortom, dit album gaat minimaal 4 sterren scoren

P.S: volgens mij klopt de tracklist niet zoals vermeld op MM. Tracklist aangepast en naar een moderator gestuurd

avatar van Beukertje
Inmiddels meerdere malen beluisterd en ik moet zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk ben van het zoveelste staaltje aan kwaliteit dat RED hier aflevert. Op één mispeer na (het vorige album), zijn alle albums van geweldig hoge kwaliteit. De terugkeer naar het stevigere werk is een pluspunt en vooral de tweede helft van het album is erg goed.
Beste nummers zijn Darkest Part, Falling Sky, Yours Again en alle nummers vanaf nummer 11.
Ik begin met 4,5 sterren omdat ik niet meteen de volle mep wil geven. Zal een kwestie van tijd worden.....

Benjamindaxx
RED is altijd mijn favoriete band geweest sinds het moment dat ik eind 2008 voor het eerst "Fight Inside" hoorde, het album "innocence & Instinct" uit 2009 is altijd mijn favoriete album aller tijden geweest. Daarnaast waren "End Of Silence" & "Until We Have Faces" even eens van een hoog niveau. "Release The Panic" was een leuk album maar viel in het niets met RED's eerdere werk. Met het nieuwe album "Of Beauty and Rage" is terug en beter dan ooit. Dit is mogelijk het beste album dat ze tot op heden hebben gemaakt, bombastischer, harder en emotioneler dan alle andere albums bij elkaar. Het album kent meer hoogtepunten dan je kunt bedenken, nummers als "Impostor", "Darkest Part", "Of These Chains" en de zeer epische "Falling Sky" & "Gravity Lies". Dit is een fantastisch album, een pracht album. Is het perfect? Nee, nummers als "Yours Again" & "Part That's Holding on" zijn wennen, het zelfde geld voor "Take Me Over", laatsgenoemde is een aardig nummer maar valt in het niets bij het nummer dat ervoor komt, namelijk "Gravity Lies". Maar mensen, hou je van rock, metal of gewoon van muziek? Dan moet je dit luisteren, je krijgt er geen spijt van!

avatar van Beukertje
Heeft twee dagen en inmiddels vele luisterbeurten geduurd maar hierbij de maximale beoordeling. Dit album gaat nummer 1 in mijn lijst over 2015 worden en stoomt met stip binnen in mijn top 10.

avatar van james_cameron
Het vorige album, Release The Panic, viel een beetje tegen. De bombast en dik aangezette dramatiek waren een beetje uit het totaalgeluid verdwenen. Fans van de band kunnen met deze nieuwe plaat opgelucht ademhalen: de bombast en dramatiek zijn weer helemaal terug, en dikker aangezet dan ooit. Herhaaldelijk schiet Muse door je gedachten bij beluistering, maar wanneer je eenmaal wordt meegezogen in de heerlijke stroom van geluid die Red hier neerzet maakt dat weinig uit. Herhaaldelijk balanceert de boel op het randje van de edelkitsch, maar de songs zijn dermate sterk en de produktie zo krachtig dat dit een prima album oplevert.