The Tallest Man on Earth - Dark Bird Is Home (2015)

Zweden
Folk
Label: Dead Oceans

1. Fields of Our Home (4:28)
  2. Darkness of the Dream (5:01)
  3. Singers (3:08)
  4. Slow Dance (3:37)
  5. Little Nowhere Towns (3:29)
  6. Sagres (5:14)
  7. Timothy (4:20)
  8. Beginners (3:15)
  9. Seventeen (4:07)
  10. Dark Bird Is Home (5:04)
avatar van Hedser
Ik kijk hier heel erg naar uit. De albumtrailer zegt misschien nog niet heel veel maar geeft me toch een goed gevoel over het album.

avatar van nelnontwisa
Deze kan wat mij betreft niet snel genoeg komen. Mooi cover ook.
Eerste single is uit op 25 februari.

avatar van dix
dix
nelnontwisa schreef:
Mooi cover ook.

Beetje Jandekkerig

avatar van Gloeilamp
Wauw, hier ben ik heel erg benieuwd naar! There's No Leaving Now en The Wild Hunt waren allebei één van de meest interessante releases van hun jaren. Mooie hoes inderdaad!

dix schreef:

Check deze hoes of één van z'n andere 251 releases

avatar van Hedser
dix schreef:
Check deze hoes of één van z'n andere 251 releases

Aha, ik dacht al, wat heeft deze meneer ermee te maken.

avatar van Motdattan
Zin in!

avatar van De Daniël
Eerste single! Het doet mij op het eerste gehoor denken aan het recente geluid van Coldplay (met dat oewoewoe op de achtergrond). Weet niet of ik dat nu heel positief vind... Maar ach, we laten het eerst eens zakken.

"The Tallest Man On Earth - \"Sagres\" by Dead Oceans - Hear the world?s sounds" - soundcloud.com

avatar van Justinx
De Daniël schreef:
Eerste single! Het doet mij erg denken aan het recente geluid van Coldplay. Weet niet of ik dat nu heel positief vind...

"The Tallest Man On Earth - "Sagres" by Dead Oceans - Hear the world?s sounds" - soundcloud.com

Wow dat klinkt al een stuk voller dan alle nummers op Shallow Grave.

avatar van Gloeilamp
Sagres klinkt heel anders dan zijn voorgaande werk. Een stuk voller inderdaad, maar wel een erg mooi nummer. Ik ben nu wel benieuwd of de rest van het album ook rijker gearrangeerd zal zijn als de eerdere albums.

avatar van coldwarkids
Op een gegeven moment ben je na 4 albums wel door je akkoordenschema heen en wil je in plaats van alleen je gitaar, toch wat meer instrumenten in je muziek brengen voor wat meer variatie. Niks mis mee toch? Persoonlijk vind ik dit een vooruitgang.

coldwarkids schreef:

Daar is niks mis mee natuurlijk, ik ben gewoon benieuwd hoe dat uit gaat pakken. Maar Sagres klinkt erg goed, ik heb er dus alle vertrouwen in.

avatar van nelnontwisa
Eerste luisterbeurt is niet positief, ik snap dat je na drie albums met je gitaar iets nieuws gaat proberen, maar dit valt toch tegen. De tour is blijkbaar ook met een band, ik weet niet wat ik van dit album moet verwachten.

avatar van coldwarkids
Al staat hij wel bekend om z'n stijl en z'n aparte manier van zingen. Nu er instrumenten bijkomen gaat dat stukje eigen sound ook weg en ik snap dat dat bij sommige mensen tegen kan vallen. Ik ken hem trouwens alleen heel goed door z'n laatste album tot nu toe.

avatar van mr-mucho
Ik ben wel positief verrast door dit nieuwe geluid. Na al het gepingel vind ik een uitstapje als 'sagres' wel lekker.

avatar van De Daniël
Als meneer Matsson maar geen claim aan z'n broek krijgt...

The Pineapple Thief - The state we're in - YouTube

De Daniël schreef:
Als meneer Matsson maar geen claim aan z'n broek krijgt...

The Pineapple Thief - The state we're in - YouTube

Hopen dat hij dit bericht van jou dan maar niet leest

avatar van crosskip
Eigen geluid is wel weg met dit singeltje zeg, klinkt nu nogal dertien in een dozijn helaas. Hopen dat de rest van het album beter gaat bevallen.

avatar van japser121
coldwarkids schreef:

Als iemand die gitaar heeft leren spelen dankzij The Tallest Man on Earth moet ik hier toch eens op reageren. The Tallest Man werkt zelden met akkoordenschema's, maar met open tunings en aartsmoeilijke fingerpickingpatronen. Wat hem dan ook onderscheidt van andere singer-songwriters die maar akkoordjes spelen op een gitaar en zingen over hun ex-lief.

Over Sagres dan. Ik snap wel dat hij na vier albums eens iets anders wil doen, en dat kan ik alleen maar toejuichen. De eerste single klinkt misschien wat 'middle of the road', maar deze man kan verdomd goeie nummers schrijven, dus ik ben er zeker van dat het wel goed komt met dit album. Dat het anders zal zijn, dat staat nu wel al vast.

avatar van davido1986
Het enige wat me wel eens tegenstaat bij The Tallest Man on Earth, is dat ik helemaal niks met z'n teksten kan. Niet dat ik een 'teksten-iemand' ben, maar uit z'n songteksten kan ik vaak helemaal niets herleiden of herkennen.

Ik ken alleen There's No Leaving Now en dat vond ik een prima album maar wist me ook niet volledig te raken en dat is nu niet anders. Prima album maar het mist net dat beetje extra om mij volledig in te pakken ondanks een ietwat ander geluid. Nu is het een prima voldoende.

avatar van swoon
aERodynamIC schreef:

Kan ik begrijpen. Denk dat je The Wild Hunt misschien wel net iets beter gaat vinden (een 4'tje gok ik). Dat is m.i. toch wel zijn mooiste, met prachtnummers als the Wild Hunt en Love is All

avatar van De Daniël
Ik word hier toch gewoon weer heel erg vrolijk van. Hier en daar de nodige ontwikkeling met wat meer muzikale omlijsting en een voller geluid, maar over het algemeen weer gewoon The Tallest Man zoals we hem al kende (zij het wat minder 'rauw'). Het is aanstekelijk, overtuigend en heeft over het algemeen gewoon een verdomd grote aantrekkingskracht. En zelfs als de liedjes soms wel erg veel weghebben van vorig werk, dan nog kan ik me er niet aan storen. Oja, hoogtepunt: Timothy... prachtig, een glimlach van oor tot oor

avatar van Sven Vermant
Eerste nummers gehoord en het klinkt inderdaad anders dan gewend. Iets meer gepolijst. Rauwe randje vond ik altijd wel mooi. Ff wennen. Zijn muziek heeft nog steeds een ontegenzeggelijke kwaliteit.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Off-topic berichten verwijderd.

avatar van RoyDeSmet
Eerste luisterbeurt; niet bijzonder onder de indruk.
Na drie albums ken ik het geluid van TTMOE wel weer.

De kunst van The Tallest Man on Earth was altijd met minimale middelen boeiende nummers te maken. Dit album klinkt te veel als Bon Iver, maar dan slecht uitgevoerd. Want het tweede album van Bon Iver was juist de kunst van de kitschmuziek, superknap. Het is te glad voor de sound van The Tallest Man On Earth, zijn manier van muziek maken heeft een rauwe rand nodig, had liever gezien dat hij dan wat meer de kant op ging van de elektrische gitaren dan dit, dit klinkt te gelikt en indiefolk is te veel een betreden pad om nog spannende muziek mee te maken. Het derde album was al wat meer gepolijst, maar had nog iets interessants, dit dreigt echt middel of the road te worden en daarvoor hebben we genoeg andere leuke artiesten. Het album is dus relatief slecht, als je de naam erbij wegdenkt klinkt het best OK, maar voor iemand van zijn staat van dienst is het geen spannende plaat geworden.

avatar van brt
brt
Ik vind de liedjes behoorlijk inwisselbaarheid. De simpelheid ervan begint me steeds meer tegen te staan. De toevoeging van extra instrumenten kan dat niet verhullen.

avatar van Rain King
crosskip schreef:

De beste man heeft nooit een eigen geluid gehad, maar goed.